Οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε προτεραιότητα την καριέρα και τα χρήματα Αλλά στη διαδικασία, συχνά ξεχνάμε να σχεδιάζουμε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή, όπως το να κάνουμε οικογένεια. Το πλάνο της οικογένειας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, πρέπει να σκεφτείτε πολλά πράγματα και να τα σχεδιάσετε επιμελώς.
Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η σύλληψη σε οποιαδήποτε ηλικία είναι φυσιολογική, αλλά μερικές φορές το σώμα μας δεν υποστηρίζει πλήρως αυτό τον ισχυρισμό. Παρά όλες τις προόδους στον τομέα της υγείας, η ηλικία παραμένει ο πιο καθοριστικός παράγοντας της γονιμότητας. Οι γυναίκες είναι οι πιο εύφορες μεταξύ των ηλικιών 20 έως 28 ετών, παρόλο που πολλές γυναίκες έχουν υγιείς και χωρίς επιπλοκές εγκυμοσύνες ακόμα και στα τέλη της δεκαετίας του '30 ή ακόμα και στην ηλικία των 40 ετών.
Γονιμότητα μετά τα 35
Η προσφορά ωαρίων μιας γυναίκας μειώνεται όταν εισέρχεται στα μέσα της δεκαετίας του '30. Επιπλέον, όταν μια γυναίκα είναι άνω των 35 ετών, μπορεί να έχει χρωμοσωμικά προβλήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο για γενετικές ανωμαλίες και αποβολές. Υπάρχει μια πιθανότητα να σημειωθεί μια απότομη πτώση της γονιμότητας λόγω της βιωσιμότητας των ωαρίων σε ηλικία 35 ετών και άνω.
Τι πρέπει να κάνετε;
Όταν είστε 35 ετών ή μεγαλύτερη, η ηλικία είναι ένας παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σας πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Απλά πρέπει να ελέγχετε ορισμένους παράγοντες στη ζωή σας για να αποφύγετε επιπλοκές:
Μην πίνετε καφέ. Αν δεν μπορείτε να περιορίσετε τη συνήθεια, τότε μειώστε την κατανάλωσή του
Απαγορεύεται το κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, αλλά μπορεί να θέσει τις έγκυες γυναίκες σε κίνδυνο αποβολής
Διατηρήστε ένα υγιές βάρος – δεν πρέπει να είστε λιποβαρείς ή υπέρβαρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή
Μείνετε θετική
Κοιμηθείτε αρκετά
Αφεθείτε σε δραστηριότητες περιορισμού του άγχους όπως η γιόγκα
Τρώτε πολλές ίνες και χαμηλά γλυκαιμικά τρόφιμα όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα για να εξασφαλίσετε τακτική ενεργοποίηση του εντέρου
Διατηρήστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας
Τρώτε μέτρια ποσότητα γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως το παγωτό, το πλήρες γάλα και το τυρί
Τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα μονοακόρεστα λίπη – ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηροί καρποί, φυστικοβούτυροο κλπ.
Κρατώντας τον εαυτό σας ευτυχισμένο και σε μια ισορροπημένη κατάσταση του νου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε τις ημέρες εγκυμοσύνης σας. Κλέψτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και επικεντρωθείτε στις υγιεινές συνήθειες, μείνετε μακριά από το άγχος επιβραβευθείτε με το δώρο της ζωής.