ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Στοά Εμπόρων ο Μητσοτάκης: «Ψήφιζα ανέκαθεν ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα στηρίξω εσάς»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Στοά Εμπόρων, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου "Ζήσε την Αθήνα στα Σημεία" που διοργανώνει σήμερα (22.12.2018) και αύριο ο Δήμος Αθηναίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε από όλα τα καταστήματα της Στοάς, τα οποία άνοιξαν πρόσφατα και λειτουργούν στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλεγγύης Οικονομίας (Κ.Αλ.Ο), παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Μεταξύ αυτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μία επιχείρηση που παράγει χειροποίητα αντικείμενα από τις σελίδες αδιάθετων τευχών του περιοδικού «Σχεδία» με τη μέθοδο της δημιουργικής ανακύκλωσης (upcycling).

Ο κοινωνικός σκοπός των επιχειρήσεων, πάντως, όπως εξήγησαν οι απασχολούμενοι στα καταστήματα της Στοάς στον κ. Μητσοτάκη, δεν σχετίζεται μόνο με τα προϊόντα που πωλούν αλλά και με το ότι σε μερικές από αυτές απασχολούνται άνθρωποι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στις συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ με τους απασχολούμενους στις κοινωνικές επιχειρήσεις δεν έλειψαν και οι αναφορές σε πολιτικές προτιμήσεις. Μάλιστα ένας από αυτούς του είπε “εγώ ψήφιζα ανέκαθεν ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή τη φορά θα στηρίξω εσάς”. 

newsit.gr