Όλοι αγαπάμε τις μπανάνες. Είναι άλλωστε ένα είδος διατροφικής όασης στη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα άλλα νόστιμα καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα φρούτα δεν κυκλοφορούν κι έτσι μένουμε μόνοι, με τα αχλάδια και τα μήλα, που εντάξει, δεν έχουν και φανατικούς υποστηρικτές.
Ένα βαθύ, υπαρξιακό (???) ερώτημα όμως προκύπτει κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα: Μα γιατί υπάρχουν επιτέλους αυτές οι αηδιαστικές ίνες;
To «Μονακό της Ελλάδας»: Ο αγαπημένος προορισμός των διάσημων
Μάλλον όλοι έχουμε ικανοποιηθεί από ένα είδος αφελούς εξήγησης που έχουμε δώσει, ότι δηλαδή πρόκειται για τμήμα της σάρκας του φρούτου, το οποίο προσκολλήθηκε στη φλούδα και αφαιρείται μαζί της. Όμως αυτή δεν είναι η αλήθεια κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τη διαφορά της γεύσης που έχει η σάρκα με τις ίνες.
Θα σας συγκλονίσουν: 10 φωτογραφίες ανθρώπων δευτερόλεπτα πριν από τον θάνατό τους
Στην πραγματικότητα αυτές οι ίνες, που τόσο μας αηδιάζουν, επιτελούν έναν σημαντικότατο βιολογικό ρόλο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μπορούσε να πει κανείς πως κατά μια έννοια είναι φλέβες της μπανάνας. Ελπίζω να μην αηδιάσατε περισσότερο.
Μίλησε με την τύχη του- Αγόρασε για ψίχουλα μια φωτογραφία που κοστίζει 4.250.000 δολάρια!! δείτε γιατί…
Οι ίνες αυτές μεταφέρουν σε όλο το μήκος της σάρκας του φρούτου τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να συντηρηθεί υγιές και βρώσιμο, άρα μάλλον πρέπει να τις συμπαθήσουμε λίγο περισσότερο. Για να μην σας πω, πως όσο περισσότερες ίνες έχει μια μπανάνα τόσο περισσότερο πρέπει να εμπιστευθείτε την ποιότητά της.