Στις 10 του περασμένου μήνα ο κόσμος είδε για πρώτη φορά μια εικόνα που πίστευε πως δεν θα μπορούσε να είναι πραγματική. Μια πραγματική μαύρη τρύπα που βρίσκεται 55 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.
Η αρχαία ελληνική (δυστυχώς) ΔΕΝ είναι η πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο
Η Dr. Katie Bouman ανέπτυξε το 2016, ως διδακτορική φοιτήτρια του ΜΙΤ ένα αλγόριθμο ο οποίος χρησιμοποιείται προκειμένου να επεξεργαστούν τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το τηλεσκόπιο Event Horizon, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία απεικόνιση της μαύρης τρύπας.
Στο μάτι του κυκλώνα: Κι όμως η έκφραση είναι ολόσωστη- Δες γιατί
Οι φωνές των διαφωνούντων κάνουν λόγο για φάρσα και το twitter πλημμύρισε από αναρτήσεις καλλιτεχνών οι οποίοι όχι μόνο έσπευσαν να κατηγορήσουν την Bouman ως ανόητη αλλά έβαλαν κι άλλες θεωρίες στο παιχνίδι. Υποστήριξαν δηλαδή πως το καλοστημένο παραμύθι της είναι στημένο σε φεμινιστικά δεδομένα, καθώς ο κόσμος της αστρονομίας επιχειρεί να αποβάλλει τους άνδρες και να ενισχύσει την θέση των γυναικών.
Η αντίδραση των ακολούθων ήταν άμεση. Έσπευσαν να οικτίρουν τον Roosh και να σου προσάψουν την πιο ηλίθια ιδέα όλων των εποχών, καθώς θεώρησαν τουλάχιστον κουτό να ξοδευτούν εκατομμύρια δολάρια απλά και μόνο για να νιώσουν οι γυναίκες λίγο πιο σπουδαίες.