Το ξεχωριστό γιορτινό γλυκό με την απλά απίθανη ζάχαρη άχνη θέλει την τεχνική του, εκείνη την τεχνική που θα χαρίσει αφράτους κουραμπιέδες που θα λιώνουν στο στόμα.
Δεν θέλει κόπο ή κάποιο κρυφό μυστικό ο καλός μαμαδίστικος κουραμπιές. Αγνά υλικά θέλει και μερικά κολπάκια που σίγουρα θα τα υιοθετήσεις από εδώ και μπρος.
Το βούτυρο πρέπει να είναι πρόβειο. Μην σκεφτείς πως θα πετύχει ο κουραμπιές με φυτικό βούτυρο γιατί θα διαψευστείς.
Ενώ το μελομακάρονο θέλει ελάχιστο ζύμωμα, ο κουραμπιές θέλει μπόλικο χτύπημα:
Βάλε στο μίξερ τα υλικά και χτύπησέ τα για είκοσι λεπτά, τόσο ώστε να έχεις αφράτο αποτέλεσμα.
Το ράντισμα με ροδόνερο ή ανθόνερο πρέπει να γίνει μόλις βγουν οι κουραμπιέδες από το φούρνο. Πρόσεξε όμως, να ρίξεις την άχνη όταν ο κουραμπιές κρυώσει λίγο.
Κι αν θέλεις οι κουραμπιέδες να παραμείνουν αφράτοι, πρέπει να τους σκεπάσεις για να μην τους χαλάσει η υγρασία.