ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα συγκλονιστική τροπή στο θρίλερ με τον Καλλίτση – Ήθελαν να τους πάρουν ομήρους!

Νέα τροπή στην υπόθεση της ληστρικής ενέδρας στον Πάνο Καλλίτση.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, πιθανότατα οι δράστες ήθελαν να πάρουν τον ίδιο και την σύζυγό του ομήρους και να τους οδηγήσουν στο σπίτι τους για να το ληστέψουν.

Οι αξιωματικοί είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι πρόκειται για απόπειρα ληστείας, κατά 90% όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μέσα στο αυτοκίνητο του κομμωτή υπήρχαν 4.000 ευρώ που δεν βρήκαν οι δράστες. 

«Πανικοβλήθηκαν από την αντίδραση του γνωστού κομμωτή. Ουσιαστικά επιτέθηκε εναντίον τους. Αισθάνθηκαν πως αντιστρέφονταν οι ρόλοι και από θύτες μετατρέπονταν σε θύματα. Δεν το περίμεναν και πυροβόλησαν εναντίον του για να μην συλληφθούν.

Έτσι λειτούργησαν στην ενστικτώδης αντίδραση αυτοπροστασίας του Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του. Φοβήθηκαν» δηλώνει αξιωματικός που ερευνά την αιματηρή επίθεση.

Χθες το βράδυ, αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατόρθωσαν να πάρουν μία πρώτη, μικρής διάρκειας, κατάθεση από το θύμα της επίθεσης επιχειρώντας να αντλήσουν πληροφορίες, για περίεργες κινήσεις ατόμων, που όταν της εντόπισε να μην είχαν σημασία αλλά τώρα μπορεί να είναι χρήσιμες για την πορεία των ερευνών.

 Πάνος Καλλίτσης: Tί κατέθεσε επί τέσσερις ώρες μέσα από το νοσοκομείο

Ο ίδιος στην κατάθεσή του είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν ωστόσο εξετάζεται περιστατικό συμπλοκής πριν από 4 χρόνια με αφορμή οικονομικές διαφορές. 

Παράλληλα, με κάποιες ερωτήσεις τους προσπάθησαν να αντλήσουν στοιχεία που μπορεί να οδηγούν σε άλλη κατεύθυνση ως προς το κίνητρο της επίθεσης. Αν δηλαδή ο Πάνος Καλλίτσης είχε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές με κάποιους όπως και τυχόν ανοικτό μέτωπο αντιπαλλότητας στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 42χρονος δεν φαίνεται να είχε επισημάνει παράξενες κινήσεις ή απειλητικές προσεγγίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ δεν είχε διαφορές με κάποιον.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν πως αν οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν το θύμα τους ακόμη και να το «παραδειγματίσουν», θα μπορούσαν να το είχαν κάνει άμεσα. Σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνουν ότι αρχικά οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές για να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος, όταν ο κομμωτής κλείδωσε τις πόρτες και προσπάθησε κάνοντας όπισθεν να διαφύγει.

 Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στον Καλλίτση

Στη συνέχεια βγήκε από το αμάξι και επιτέθηκε εναντίον τους επιχειρώντας να προστατεύσει τη σύζυγό του και τον εαυτό του από την επίθεση τους. Τότε δέχθηκε δύο πυροβολισμούς  στα δύο του πόδια και μια ακόμη, ευτυχώς επιδερμικά στον θώρακα. Σχεδόν άμεσα οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή. Οι αστυνομικοί θεωρούν σύμφωνα με ρεπορτάζ του thetoc.gr,  σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες ή συνεργοί τους ακολουθούσαν το ζευγάρι και έδρασαν τη στιγμή που έμπαιναν στο υπόγειο γκαράζ. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής η Έλενα Χριστοπούλου, σύζυγος του γνωστού κομμωτή και «make up artist», Πάνου Καλλίτση, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σπίτι τους στον Λυκαβηττό.

«Επιστρέφαμε στο σπίτι με το αυτοκίνητο λίγο μετά τις 20:00. Ο άντρας μου μπήκε στο γκαράζ και τότε είδαμε δύο άνδρες με όπλα στα χέρια να βρίσκονται δίπλα στο όχημα μας. Τρομοκρατηθήκαμε. Καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Πάνος κλείδωσε τις πόρτες και έκανε όπισθεν για να ξεφύγουμε. Ήταν αδίστακτοι. Πυροβόλησαν στο τζάμι. Τότε άνοιξα την πόρτα και τους είπα να μη ξαναρίξουν. Μετά πυροβόλησαν τον Πάνο, ο οποίος αν και χτυπημένος είχε το σθένος να προσπαθήσει να με προστατεύσει. Πριν φύγουν του έριξαν ξανά πυροβολισμούς στα πόδια. Εγώ είχα βγει έντρομη στο δρόμο τρέχοντας φωνάζοντας βοήθεια», περιέγραψε στους αστυνομικούς η Έλενα Χριστοπούλου.

Ο κομμωτής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία έχοντας βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του θα βελτιώνεται.