ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσίευμα «φωτιά» : Η κυβέρνηση θα πέσει τώρα ή για Μουζάλα ή για ασφαλιστικό

Κατάρρευση της κυβέρνησης τώρα, με την κρίση για το όνομα «Μακεδονία» ή σε λίγους μήνες εξαιτίας του ασφαλιστικού προβλέπει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Liberation, τονίζοντας παράλληλα πως οι ΑΝΕΛ είναι αμφίβολος «σύμμαχος» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με σημερινό της άρθρο η Liberation σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει γρηγορότερα απ' ό,τι προβλέπεται, λόγω της υπόθεσης Μουζάλα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, Ζαν Κατρεμέρ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβλήματα με τον αμφιβόλου ποιότητας κυβερνητικό του εταίρο και αυτό μπορεί να του κοστίσει την πτώση της κυβέρνησης.

«Ο εταίρος της ριζοσπαστικής δεξιάς ΑΝΕΛ απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα αν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν παραιτηθεί.

Το λάθος του; Αποκάλεσε στην τηλεόραση "Μακεδονία" τη χώρα που η Ελλάδα αναγνωρίζει με το όνομα ΠΓΔΜ (Πρώην Γουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) ή Δημοκρατία των Σκοπίων: για τους εθνικιστές της Ελλάδας, το όνομα "Μακεδονία" ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό πολιτισμό», συνεχίζει.

«Πρόκειται για μια μπαρόκ διαμάχη, σαν η Γαλλία να έκανε πόλεμο στο Βέλγιο επειδή υπάρχει και μια βελγική Λορένη, την οποία η διεθνής κοινότητα δεν μπόρεσε να επιλύσει τα τελευταία 25 χρόνια. Πρόκειται για έναν τοπικό εθνικισμό που περνάει τα όρια της ριζοσπαστικής δεξιάς, αφού ακόμη και οι συντηρητικοί της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση Μουζάλα», αναφέρει ο αρθρογράφος ενώ στη συνέχεια εξηγεί πώς ξεκίνησε αυτή η διαμάχη επί εποχής Μητσοτάκη-Σαμαρά το 1993.

Τέλος, στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Πάνος Καμμένος επιμένει στην αποπομπή του κι αυτό «παρότι ο Μουζάλας είναι ένα από τα αποτελεσματικά και τα λιγότερο δογματικά μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν γιατρό ο οποίος ίδρυσε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα