Ο κόσμος εξεπλάγη όταν έγινε γνωστό ότι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα λάθος στην κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας.
Οι δύο ανωμαλίες που επιβεβαιώθηκα στην Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα είναι οι εξής:
Η μία είναι στην κορυφή της πύλης προς το πυραμιδικό μαυσωλείο, που χτίστηκε 4500 χρόνια πριν, και η δεύτερη βρέθηκε βορειοανατολικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου, η μια από τις ανωμαλίες που βρέθηκαν είναι στην κορυφή της εισόδου στη πυραμίδα, η οποία είναι ηλικίας 4.500 ετών. Η άλλη ανωμαλία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του ενός από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.
Μέχρι στιγμής, το αιγυπτιακό υπουργείο δεν έχει αναφερθεί λεπτομερώς στο είδος ή στη φύση των ανωμαλιών. Σημείωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να μελετά τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες και να ρίξει φως σε ένα από τα αινιγματικά μνημεία στον κόσμο.
Η είδηση σηματοδοτεί το πρώτο έτος του προγράμματος «Σάρωση των Πυραμίδων», με στόχο να ερευνηθεί το εσωτερικό των πυραμίδων της Αιγύπτουανέλαβε να ερευνήσει το εσωτερικό των πυραμίδων της Αιγύπτου με την ανίχνευση μιονίων , υπέρυθρη θερμογραφία και φωτογραμμετρίας.
Ο κόσμος εξεπλάγη όταν έγινε γνωστό ότι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα λάθος στην κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας. Οι δύο ανωμαλίες που επιβεβαιώθηκα στην Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα είναι οι εξής: Η μία είναι στην κορυφή της πύλης προς το πυραμιδικό μαυσωλείο, που χτίστηκε 4500 χρόνια πριν, και η δεύτερη βρέθηκε βορειοανατολικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου, η μια από τις ανωμαλίες που βρέθηκαν είναι στην κορυφή της εισόδου στη πυραμίδα, η οποία είναι ηλικίας 4.500 ετών. Η άλλη ανωμαλία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του ενός από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Μέχρι στιγμής, το αιγυπτιακό υπουργείο δεν έχει αναφερθεί λεπτομερώς στο είδος ή στη φύση των ανωμαλιών. Σημείωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να μελετά τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες και να ρίξει φως σε ένα από τα αινιγματικά μνημεία στον κόσμο. Η είδηση σηματοδοτεί το πρώτο έτος του προγράμματος «Σάρωση των Πυραμίδων», με στόχο να ερευνηθεί το εσωτερικό των πυραμίδων της Αιγύπτουανέλαβε να ερευνήσει το εσωτερικό των πυραμίδων της Αιγύπτου με την ανίχνευση μιονίων , υπέρυθρη θερμογραφία και φωτογραμμετρίας.