ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ Λίγκα – Κρίσιμες αναμετρήσεις για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Εργοτέλη, οι δύο «διώκτες» των «ερυθρόλευκων» στη μάχη του τίτλου καλούνται σήμερα να πάρουν τις νίκες σε Ηράκλειο και Περιστέρι αντίστοιχα, προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός, που υπολείπεται έξι βαθμούς από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, τον οποίο, μάλιστα, θα υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Κόντρα στον ΟΦΗ, που καίγεται για βαθμούς, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν έχει κανένα περιθώριο για γκέλα, εάν θέλει να ελπίζει ότι θα τα παίξει όλα για όλα σε μία εβδομάδα.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου βρίσκεται στην προτελευταία θέση, με αμυδρές ελπίδες για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα μετά την αφαίρεση των 10 βαθμών που της επιβλήθηκε πρόσφατα. Για να τις διατηρήσει «ζωντανές» θα πρέπει πάση θυσία να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στους «πράσινους». Τον αγώνα, που θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας, θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο τρίτος της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, που υπολείπεται 8 βαθμούς από την κορυφή και δύο από τον Παναθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει το βράδυ τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο των «κυανόλευκων». Και για το «δικέφαλο» του Βορρά ισχύει ό,τι ακριβώς και με το «τριφύλλι»: νίκες μέχρι το τέλος για να και ταυτόχρονα… στραβοπατήματα του Ολυμπιακού.

Το σημερινό πρόγραμμα: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (15:00), Κέρκυρα-Καλλονή (17:15), Λεβαδειακός-Βέροια (17:15), Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (19:30).

Πηγή: naftemporiki.gr