ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη! Βρήκαν ταριχευμένο μοναχό μέσα σε άγαλμα Βούδα

Όπως σημειώνει, το cbsnews, η αξονική έδειξε πως εντός του αγάλματος, βρισκόταν ένα ταριχευμένο σώμα. Το μουμιοποιημένο σώμα πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν μοναχό, μέλος της Κινεζικής Σχολής Διαλογισμού, που έζησε γύρω στο 1100 μΧ. Τα όργανά του μάλιστα είχαν αντικατασταθεί από χειρόγραφα, ενώ ειδικός γαστρεντερολόγος ανέλαβε να εξετάσει δείγματα από την κοιλιακή χώρα της μούμιας.

"Κάναμε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: εκεί όπου κάποτε ήταν τα όργανα, βρήκαμε μεταξύ άλλων σάπιο υλικό και αποκόμματα χαρτιού με αρχαίους κινεζικούς χαρακτήρες", τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Έθνος", η εικόνα επιβεβαίωσε την ύπαρξη της μούμιας του Λικουάν. Ο μοναχός, που πιστεύεται ότι ήταν μέλος της Κινεζικής Σχολής Διαλογισμού, είχε κάνει πρακτική αυτομουμιοποίησης, η οποία θεωρείτο από τους Βουδιστές ώς η ύψιστη μορφή θρησκευτικής φώτισης.

Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά μία αυστηρή, μακροχρόνια διατροφή με ξηρούς καρπούς, μούρα και άλλες παρόμοιες τροφές, αποχή εντελώς από σπόρους και άλλες ουσιώδεις τροφές. Στη συνέχεια, ο μοναχός κλείνεται μέσα στο άγαλμα, τρέφεται με τσάι φτιαγμένο από ένα τοξικό είδος βερνικιού, του δίνεται ένας σωλήνας για να παίρνει αέρα και τροφή, καθώς και ένα κουδούνι για να γίνεται αντιληπτό ότι ο μοναχός είναι ακόμη ζωντανός.

Όταν το κουδούνι σταματά να χτυπά, ο μοναχός τοποθετείται σε έναν τάφο για τρία ακόμη χρόνια και όταν ανοιχτεί ξανά, ο αποθανών μοναχός βρίσκεται άθικτος, έχοντας φτάσει στην αληθινή φώτιση. Αυτοί που αποσυντίθενται θεωρείται ότι έχουν παρεκκλίνει από το στόχο τους, αν και οι προσπάθειές τους ακόμη τιμώνται. Κάποιοι επιτυχημένοι «ζωντανοί Βούδες» έχουν ναούς προς τιμήν τους, σύμφωνα με μία μελέτη της πρακτικής.

Τα όργανα του μοναχού έχουν αφαιρεθεί και αντικατασταθεί με παπύρους τα οποία φέρουν αρχαίους κινεζικούς χαρακτήρες. Το Μουσείο Drents το θεωρεί ένα παράδειγμα αυτομουμιοποίησης και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την ύπαρξη των παπύρων και της σημασίας τους. Το άγαλμα θα εκτίθεται στο ουγγρικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μέχρι τον Μάιο.