Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προχωρήσει στις 10:50 σε δεκάλεπτη διακοπή -για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 75 βουλευτών, επειδή διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε απαρτία.
«Την εικόνα "εγκρίνεται κατά πλειοψηφία" με τρεις Βουλευτές μέσα, αυτή η Βουλή δεν θα την επαναλάβει. Είναι τραυματική», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Μπούλινγκ δεν δεχόμαστε ως βουλευτές της ΝΔ. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών. Μην στερείτε χρόνο με τα τερτίπια σας από τους βουλευτές. Απαιτούμε στο εξής οι συνεδριάσεις να ξεκινούν στην ώρα τους και να μην πληρώνουμε τις δικές σας καθυστερήσεις», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν είστε πρόεδρος κανενός μονομελούς οργάνου αυταρχικού καθεστώτος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, κάνοντας λόγο για «ώρα Κωνσταντοπούλου».
«Κύριε Κουτσούκο, επειδή σε προηγούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχατε έρθει στο προεδρείο και με ρωτήσατε αν έχετε χρόνο για να πιείτε ένα καφεδάκι, θα σας παρακαλούσα να τηρείτε κάποιους κανόνες. Είναι υπερβολή να έρχεστε στην αίθουσα καθυστερημένος και να ψέγετε την πρόεδρο για καθυστέρηση», του απάντησε η πρόεδρος της Βουλής.
«Δεν ξαναπίνω καφέ την ώρα της συνεδρίασης. Θα είμαι όλη την ώρα μέσα. Και να μου κόψετε και τον μισθό», φώναξε ο κ. Κουτσούκος, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου του επεσήμανε: «Η περικοπή μισθού προβλέπεται αν απουσιάσετε αδικαιολογήτως από πέντε συνεδριάσεις και σας έχω πει ότι θα εφαρμοστεί ο καφές».
Για υποκρισία για τις ανάγκες των τηλεοπτικών καναλιών έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ισχυριζόμενος πάντως πως δεν χρειάζεται να διαπιστωθεί απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση.
«Δεν με ενδιαφέρει το τηλεοπτικό σοου», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη, προσθέτοντας ότι «θεωρεί θέμα ουσίας και πολιτικού ήθους την ακρίβεια στην έναρξη».
Διαβάστε επίσης: