Αν είσαι χωρίς δουλειά στην Ελλάδα, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μην βρεις ποτέ ξανά εργασία, τονίζει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, παρουσιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.
Επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat, το δημοσίευμα σημειώνει πως το 73,5% των ανθρώπων που δηλώθηκαν ως άνεργοι το 2014, ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο, σε σύγκριση με το 67,1% το 2013.
Η Αττική είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης (77,3%), ενώ αποκαρδιωτικά είναι και τα ποσοστά ανεργίας στη δυτική Ελλάδα (76,7%).Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία, επτά από τις δέκα περιοχές της ΕΕ όπου παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας βρίσκονται στην Ελλάδα με τη δυτική Ελλάδα και την κεντρική Μακεδονία να βρίσκονται στην κορυφή. Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία.
Τον κώδωνα για τους μακροχρόνια ανέργους χτυπούν και οι ερευνητές του London School of Economics: «Αρχικά τείνει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Το ανθρώπινο κεφάλαιο των εργαζόμενων (είτε πραγματικό ή αντιληπτό από τους εργοδότες) ενδέχεται να επιδεινωθεί κατά την περίοδο της ανεργίας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται στην αναζήτηση εργασίας συνήθως μειώνεται. Αμφότεροι οι παράγοντες υποδηλώνουν ότι οι πιθανότητες εξόδου από την ανεργία μειώνονται, όσο περισσότερο αυτή συνεχίζεται. Γενικότερα, η μακροχρόνια ανεργία επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας για τα νοικοκυριά».
Και συνεχίζει: «Με την πάροδο του χρόνου, κάποια από αυτά τα άτομα ενδέχεται να αποκλειστούν εντελώς από το εργατικό δυναμικό».
Το δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος μιλώντας πέρυσι στο Νταβός, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους της μακροχρόνια ανεργίας: «Όταν οι άνθρωποι παραμένουν άνεργοι για πολύ καιρό χάνουν τις ικανότητές τους, γεγονός που αποκαλείται υστέρηση».
πηγή : imerisia.gr
Αυτά είναι τα επτά επιδόματα, που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό