ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στον Ασπρόπυργο

Ενα βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στα διυλιστήρια Ασπροπύργου είδε το φως της δημοσιότητας.

 

 

Το βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο, δείχνει τις στιγμές που ακολούθησαν την έκρηξη σε δεξαμενή στα διυλιστήρια Ασπροπύργου όπου γίνονταν εργασίες συντήρησης. Φαίνονται καθαρά οι φλόγες που ξεπηδούν από το σημείο της έκρηξης και οι καπνοί που γεμίζουν τον ουρανό.

Έξι είναι οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.20 στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛ.ΠΕ..

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα οφείλεται σε ανάφλεξη που σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία. Κατά τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. «το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

Συγκεκριμένα, στο «Θριάσιο» νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις εργαζόμενοι: ένας 31χρονος ο οποίος φέρει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, ένας 43χρονος με εισπνευστικό έγκαυμα και ένας 29χρονος, ο οποίος φέρει εγκαύματα στα χέρια αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Διαβάστε επίσης: