Εντείνεται τις τελευταίες ημέρες το παρασκήνιο, αλλά και ο προβληματισμός αναφορικά με την επόμενη μέρα στη Ν.Δ. Τα περισσότερα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά το κόμμα οδεύει μέρα με τη μέρα σε όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση.
Εχοντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, θα πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές μας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν δομικές αλλαγές στη Ν.Δ.
Εσχάτως, ακόμη και στελέχη που συμπαρατάχθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις, βλέποντας ότι το «έργο» δεν οδηγεί πουθενά. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξετάζουν σοβαρά μέχρι και το ενδεχόμενο, αφού κατασταλάξουν τα πράγματα, να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να πειστεί ο πρώην πρωθυπουργός να δρομολογήσει ο ίδιος τις εξελίξεις.
Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των parapolitikon.gr, λέγεται ότι , Βορίδης, Γεωργιάδης, Σκρέκας κ.ά., δείχνουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές , οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούν ότι μια λύση, που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως μεταβατική, είναι αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη. Και δεν είναι η μόνη εσωκομματική ομάδα που την προκρίνει.
Τις τελευταίες ημέρες, η πλειονότητα των καραμανλικών βουλευτών δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι πίσω από τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει στη νεοδημοκρατική (και όχι μόνον) πιάτσα βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, στις επαφές που έχει τόσο με βουλευτές όσο και με ανθρώπους της αγοράς, ο κ. Καραμανλής απαντά σχεδόν μονολεκτικά στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία της Ν.Δ., με δεδομένη την αδυναμία των δελφίνων να διακριθούν: «Η Ντόρα». .
Η περίπτωση της Ντόρας, πέραν των βουλευτών, βρίσκει και άλλους συμμάχους και μάλιστα του σκληρού σαμαρικού πυρήνα. Το σενάριο «Ντόρα» παίζει όλο και πιο δυνατά στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο. Η ίδια, μάλιστα, κατέστησε σαφές, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ότι θα είναι παρούσα στις εξελίξεις της μετα-Σαμαρά εποχής. Μάλιστα, υπό τις επικρατούσες συνθήκες, αρχίζει να μοιάζει και ως το απόλυτο φαβορί για τη μεταβατική αρχηγία.