Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι κρατάει τη Ν.Δ. στο 15%, αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε, τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, μέσω του Bήμα FM, απαντώντας έτσι στις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, που είχε κάνει λόγο για δεκανίκια που προσφέρουν ορισμένοι από τη Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης επί της αρχής της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, επισημαίνοντας ότι είναι εθνική υποχρέωση η χώρα να έχει συμφωνία:
«Δεν πρόκειται εμείς να αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, αυτό είναι βέβαιο. Αν η Ν.Δ. μπορεί να προτείνει μια άλλη λύση, εναλλακτική, χρηματοδότησης της χώρας, τότε καλώς. Εάν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της χώρας, τότε τουλάχιστον επί της αρχής η Ν.Δ. δεν μπορεί να καταψηφίσει».
Πρόσθεσε ότι «επί του άρθρου ή των άρθρων η Ν.Δ. έχει απόλυτη ελευθερία και υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και σε αυτούς που την ψήφισαν να κάνει τις όποιες παρατηρήσεις της, αλλά επί της αρχής, στην ύπαρξη συμφωνίας με την Ευρώπη, πώς είναι δυνατόν να την καταψηφίσει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα;»
Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που η Ν.Δ. συντεταγμένα καταψηφίσει τη συμφωνία είπε:
«Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό, θα το σκεφτώ. Μέσα σ' ένα κόμμα, η πλειοψηφία το δεσμεύει. Εάν η Ν.Δ. αποφασίσει να πάψει να είναι η Ν.Δ., να πάψει να είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα και να γίνει μια μικρή ξενοφοβική παράταξη, είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω, είναι υπαρξιακό ζήτημα πάντως, δεν είναι απλό. Αλλά δεν πιστεύω με κανένα τρόπο πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πει να μην ψηφίσουμε».
Για το μέλλον της Ν.Δ. και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας, επανέλαβε τη θέση του ότι η Ν.Δ. «αυτή τη στιγμή δεν είναι γοητευτική»: «Εάν δεν μπορέσει ν΄ αλλάξει συνολικά τον τρόπο που απευθύνεται στην κοινωνία και δεν μπορέσει να κάνει την αυτοκριτική της, αλλά μένει πεισματικά προσδεδεμένη στο ότι εμείς είχαμε δίκιο, "άντε να κάναμε κανένα λάθος επικοινωνίας, αλλά όλα τ΄ άλλα τα κάναμε άριστα", δεν θα δούμε προκοπή. Δύσκολα θα υπάρξει μια τέτοια λογική. Για την αλλαγή ηγεσίας, εξαρτάται από τη φυσιογνωμία, εάν το κόμμα έχει μια πολύ συγκεκριμένη φυσιογνωμία, γιατί να χρειαστεί αλλαγή ηγεσίας;"».