ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γάλλος που βοηθάει την Ελλάδα να γράψει την πρόταση για τους Ευρωπαίους

Η ελληνική πρόταση προς τον ESM για τη χορήγηση του νέου προγράμματος, καθώς και η διατύπωση των μέτρων και όλων των απαραίτητων τεχνικών στοιχείων, έχουν εκτός από την ελληνική σφραγίδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και έντονο γαλλικό άρωμα.

 

 

 

Συγκεκριμένα ο Γάλλος Μπρούνο Μπεζάρ (Bruno Bézard), που είναι ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Γαλλίας στο Εuroworking Group, αλλά και όλη η ομάδα του δουλεύουν μαζί με τους Έλληνες με ένα μόνο στόχο. Να είναι τεχνικά άρτια η ελληνική πρόταση και έτσι αν κατατεθεί να μην υπάρχει καμία περίπτωση να απορριφθεί, ακόμη και για κάποιο τυπικό λόγο, καθώς ο χρόνος πραγματικά δεν υπάρχει.

Ο Μπρούνο Μπεζάρ δεν είναι ένας τυχαίος τεχνοκράτης. Έχει θητεύσει σε πολλές θέσεις του δημόσιου γαλλικού τομέα, πάντα σε θέσεις που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και ουσιαστικά είναι ένας τεχνοκράτης – γραφειοκράτης, ο οποίος γνωρίζει από μέσα πως λειτουργούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των Ευρωπαίων.

Μάλιστα είναι Ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής και Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. Το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής είναι τιμητική διάκριση που καθιέρωσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης το 1802 ως ένα τιμητικό βραβείο που απονέμεται σε στρατιωτικούς και πολίτες για τις υπηρεσίες τους στην Γαλλία.

Μάλιστα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το βιογραφικό του ότι εκτός από Γαλλικά, μιλάει Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά και Κινέζικα!

Ολοκληρώνοντας σε πολύ καλή σειρά τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή, του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας. Από τότε αρχίζει να τρέχει σε θέσεις του δημοσίου στη Γαλλία και να ανεβαίνει.

Το 1992 διορίζεται στο Γενικό Λογιστήριο ενώ το 2000 εκτελεί για κάποιους μήνες χρέη διευθυντή στο υπουργείο Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας και γίνεται υποδιευθυντής αρμόδιος για θέματα χρέους, ανάπτυξης και αναδυόμενων αγορών. Το 2001-2002 γίνεται σύμβουλος για θέματα οικονομίας και οικονομικών του πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.

Συνέχισε την εργασία του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ έγινε και αντιπρόεδρος της Λέσχης του Παρισιού (Club de Paris).

Το 2010 συνεργάζεται με την τότε υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ σε θέματα γαλλο-σινικής συνεργασίας. Από το 2012 γίνεται γενικός διευθυντής Δημοσίων Οικονομικών ενώ τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Διαβάστε επίσης: