ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Οι εκλογές δεν είναι απαραίτητες

Την εκτίμησή του ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι απαραίτητες εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σημειώνοντας παράλληλα πως λύσεις στην οικονομία υπάρχουν πάντα.

 

 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του βραχυπρόθεσμα. Να το προσαρμόσει και να το περάσει σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν είναι απαραίτητες οι εκλογές. Αρκεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Λύσεις στην οικονομία υπάρχουν πάντα», ανέφερε. Σχετικά με την απώλεια της δεδηλωμένης παρατήρησε ότι «υπάρχουν αρμόδια όργανα που αποφασίζουν γι' αυτά. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, έκανε λόγο για ήττα και λάθη που έγιναν, για να προσθέσει πως «ακολουθήσαμε έναν άλλον δρόμο, που δεν μας έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

«Βρισκόμαστε στο τέλος μίας πορείας. Μνημόνιο μπορούσαμε να έχουμε και τον Μάρτιο. Θα ερχόταν το πακέτο, θα κάναμε πως αντιστεκόμαστε, θα υπογράφαμε και όλα εντάξει. Διαλέξαμε να δώσουμε μία πεντάμηνη μάχη. Όποιος δεν το βλέπει, δεν έχει μάτια. Γι' αυτό χρησιμοποιώ τον όρο συμφωνία και όχι μνημόνιο. Έχουμε μία ήττα. Έγιναν λάθη σίγουρα. Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ μίας κακής συμφωνίας και καταστροφής και σε μία συμφωνία που δεν θα βλέπαμε το τσουνάμι να έρχεται πίσω από την πλάτη μας. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ή να φροντίσουμε για τον κόσμο;», ανέφερε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση άγγιξε τις πρόωρες συντάξεις, αλλά και τη γραφειοκρατία, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενοι. «Πόσο καιρό κοιτάμε τις πρόωρες συντάξεις; Εμείς τις αγγίξαμε. Αγγίξαμε χοντρά αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα 40άρηδες και 45άρηδες συνταξιούχοι. Αγγίξαμε τη γραφειοκρατία, η οποία περιορίστηκε στο έπακρο. Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο όργανο επόπτευσης. Γιατί οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτε από αυτά;».

Σχετικά με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «υπάρχει ένα σύνολο που βάζει πρώτα τη συνείδησή του και ένα άλλο σύνολο, που βάζει πρώτα το συμφέρον της χώρας και να μην καταστραφεί. Αυτή είναι η διαφορά. Μην αποκλείσετε τίποτα. Όλα μπορούν να συμβούν».

Διαβάστε επίσης: