ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για την απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Κέρκυρας

Ενώπιον του εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έχουν οδηγηθεί οι 11 βαρυποινίτες, που σχεδίαζαν να αποδράσουν από τις φυλακές Κέρκυρας με κινηματογραφικό τρόπο, μέσω του τούνελ που έσκαβαν επί μήνες.

 

Όπως μεταδίδει το CORFU TV, στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο διευθυντής των φυλακών. Ο ίδιος ανέφερε ότι στα κελιά των βαρυποινιτών βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και σκαφτικά εργαλεία, ενώ υπήρχε και ένα τσιμεντένιο κρεβάτι, το οποίο όμως είχαν καλύψει με σεντόνι, ώστε να μην φαίνεται το χώμα που μετέφεραν από το τούνελ που κατασκεύαζαν.

Την ίδια ώρα, και νέες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση, προκαλώντας προβληματισμό στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, που στρέφουν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι βαρυποινίτες είχαν τοποθετήσει κουρτίνες σε πόρτες και παράθυρα στα κελιά τους, με αποτέλεσμα στους ελέγχους, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην έχουν τη δυνατότητα να έχουν οπτικό πεδίο και να γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στο κελί.

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι το γεγονός πως οι βαρυποινίτες ανέβαιναν 20 σκαλιά, προκειμένου να μεταφέρουν το χώμα από το τούνελ που έσκαβαν.