Συναγερμός σήμανε στο Άμπου Ντάμπι την Παρασκευή (28/3), όταν ξέσπασε φωτιά σε πάρκο ψυχαγωγίας στο νησί Yas.
Στις φλόγες τυλίχθηκε η ψηλότερη νεροτσουλήθρα και στο πάρκο επικράτησε πανικός. Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα στο σοβαρό αυτό περιστατικό ενώ η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από το πάρκο.
Η πυρκαγιά λίγο αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. «Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε τραυματισμούς και κατασβέστηκε με επιτυχία», έγραψε η αστυνομία στο X.
Το Yas Waterworld είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα των Εμιράτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς, ωστόσο στον χώρο γίνονταν εργασίες επέκτασης.
Η Miral, η κατασκευάστρια εταιρεία του πάρκου, ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο σχέδια για μια επέκταση της ατραξιόν έκτασης 16.900 τετραγωνικών μέτρων.
Θα υπάρξουν 18 νέες βόλτες και αξιοθέατα, καθώς και προσθήκη 3,3 χιλιομέτρων τσουλήθρας, αναφέρουν τα διεθνή μέσα.
Abu Dhabi’s legendary Yas Waterworld water park is on firehttps://t.co/3zeiu2pmHF
They wanted to build the tallest water slide in the country there pic.twitter.com/I7GW0obZwe
— Andrew Orlov (@developer_1c) March 28, 2025