Τρία εκατομμύρια αντίτυπα τυπώθηκαν σε μία έκδοση που σε κανονικές συνθήκες -κάθε εβδομάδα δηλαδή- πουλά 60.000 φύλλα. Η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων Αγγλικών, Αραβικών και Τουρκικών, άλλων εντύπων και άλλων online.
Ο αρχισυντάκτης Ζεράρ Μπιάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Είμαστε χαρούμενοι που το κάναμε και χαρούμενοι που μπορέσαμε να το κάνουμε, που το πραγματοποιήσαμε. Ήταν σκληρό. Το εξώφυλλο… ήταν κάπως μπερδεμένο να το φτιάξουμε γιατί έπρεπε να εκφράσει κάτι νέο, έπρεπε να πει κάτι για το γεγονός που είχαμε να διαχειριστούμε»
Το εξώφυλλο είχε γίνει γίνει γνωστό από χθες στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ δακρυσμένο, να κρατά την επιγραφή «Je suis Charlie», ένα σύνθημα που έγινε παγκόσμιο μετά την επίθεση των αδελφών Κουασί στην εφημερίδα.
Μετά τη φοονική επίθεση, ο σκιτσογράφος Renald Luzier, γνωστός ως Luz, τρόνισε πως ήξεραν πως έπρεπε να ξεκινήσουν δουλειά.
"Δεν ξέραμε πώς θα κάναμε αυτήν την αρχή. Δεν γνώριζα πώς θα ήταν δυνατό για εμένα να σκιτσάρω ξανά, για να είμαι ειλικρινής", ανέφερε, αλλά τα κατάφερε και το ρπρωτοσέλιδο με τον Προφήτη Μωάμεθ είναι δικό του. Πρώτα δημιούργησε ένα σκίτσο που επιτέλεσε τον σκοπό της "κάθαρσης" και μετά, έπειτα από αρκετές προσπάθειες ήρθε το πρωτοσέλιδο.
Εκτός Γαλλίας, η Ουάσινγκτον Ποστ, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, η ιταλική Corriere della Sera και ο βρετανικός Guardian ήταν ανάμεσα στις εφημερίδες που δημοσίευσαν το σκίτσο. Αντιθέτως λίγα ήταν τα μμε στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική που το δημοσίευσαν.
Η απόφαση του Charlie Hebdo να δημοσιεύσει άλλο ένα σκίτσο του Μωάμεθ έχει ήδη γεννήσει απειλές από ισλαμιστικλες ιστοσελίδες και κριτική από τον ισλαμικό κόσμο.
Στη Γαλλία, οι κύριες μουσουλμανικές οργανώσεις κάλεσαν την κοινότητα "να διατηρήσει την ηρεμία της" και "να σεβαστεί την ελευθερία της γνώμης" ενώ η μεγαλύτερη γαλλική σατιρική εφημερίδα, η "Κανάρ Ανσενέ", αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές την επομένη της σφαγής στο Charlie Hebdo.
"Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, του τζιχαντισμού και του ριζοσπαστικού ισλαμισμού", αλλά "όχι εναντίον μιας θρησκείας", δήλωσε χθες η γαλλική κυβέρνηση.
Για να καθησυχασθεί ο πληθυσμός και να αντιμετωπισθεί η απειλή νέων επιθέσεων, η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει σχεδόν 15.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Αποστολή τους είναι να προστατεύσουν όλους τους "ευαίσθητους χώρους της επικράτειας", ιδιαίτερα τα 717 σχολεία και τόπους λατρείας των εβραίων της χώρας.
Η μουσουλμανική κοινότητα, η οποία ανησυχεί επίσης για μια αύξηση των ισλαμοφοβικών ενεργειών, έχει ζητήσει κι αυτή ενισχυμένη προστασία των τζαμιών.