Όταν ο Μπάρι Σιμ συνειδητοποίησε ότι δεν θα επιβιβαζόταν στο ίδιο αεροπλάνο με τη σύζυγό του Nουρ Αζαάνι και το μόλις τριών μηνών μωρό τους, διαμαρτυρήθηκε στο ταξιδιωτικό γραφείο απ’ όπου αγοράζει αεροπορικά εισιτήρια.
«Ταξιδεύω κατά προτίμηση με τη Malaysia Airlines και γι ‘αυτό ζήτησα από τον ταξιδιωτικό πράκτορα να με βάλει στην ίδια πτήση με την οικογένειά μου», δηλώνει ο Μπάρι. Οι δηλώσεις του δημοσιεύονται στην εφημερίδα Algemeen Dagblad.
Ωστόσο το αεροπλάνο ήταν γεμάτο. Ο Μπάρι δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο για την πτήση που αναχωρούσε το μεσημέρι της Πέμπτης από το Άμστερνταμ και αποφασίζει να μεταφέρει τα εισιτήρια της συζύγου του και της κόρης του στη βραδινή πτήση:
«Δεν θέλαμε δεν ταξιδέψουμε χώρια». Ο ίδιος αισθάνεται «ανακουφισμένος και ευλογημένος», η σκέψη του όμως είναι συνέχεια στις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων.
Ο 29χρονος Μάαρτεν ντε Γιόνγκε, ένας επαγγελματίας ποδηλάτης που μετέχει σε μια ομάδα στη Μαλαισία, επίσης γλίτωσε από το θάνατο.
«Την τελευταία στιγμή διάλεξα μια πτήση που αναχωρούσε την Κυριακή γιατί το εισιτήριο ήταν κατά 300 ευρώ φθηνότερο. Υπήρχε μόνο μια θέση ελεύθερη, για την οποία αμέσως έκανα κράτηση», δήλωσε σε πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης. «Το ότι ήθελα να εξοικονομήσω κάποια χρήματα, μου έσωσε τη ζωή».
Μια άλλη οικογένεια, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αυστραλία μέσω Κουάλα Λουμπούρ για να παραστεί σε κηδεία, έφθασε πολύ αργά στο αεροδρόμιο για να μπορέσει να βρει εισιτήρια για την πτήση MH17.
«Είναι αδιανόητο», δήλωσαν οι γονείς στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο AT5, κρατώντας στην αγκαλιά τους ένα κοριτσάκι με ξανθές μπούκλες: «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».
Πηγή: ΑΠΕ