Επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων, με την αστυνομία να κάνει λόγο για “τρομοκρατική επίθεση” και να προσθέτει ότι ο δράστης “εξουδετερώθηκε”.
Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, πρόκειται για τον 20χρονο Αραβοϊσραηλινό, Γίτρο Σαχίν, από την πόλη Σφαράμ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Σαχίν ταξίδεψε μέχρι τη Χάιφα με λεωφορείο. Όταν έφτασε στην πόλη του βόρειου Ισραήλ μαχαίρωσε επιβάτες του λεωφορείου ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε ανθρώπους που βρίσκονταν στον σταθμό.
Τον 20χρονο σκότωσε ένας φύλακας ασφαλείας του σταθμού που άνοιξε πυρ για να τον σταματήσει.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγαν στο σημείο της επίθεσης μετά την απομάκρυνση των θυμάτων είδαν το πτώμα του δράστη να κείτεται στο έδαφος, κάτω από μια κουβέρτα, και πολύ αίμα γύρω του.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανακοίνωσε τον θάνατο ενός άνδρα 70 ετών, ενώ οι ομάδες της παρείχαν φροντίδα σε τέσσερις τραυματίες: τρεις σε σοβαρή κατάσταση (ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών καθώς και ένας έφηβος 15 ετών) και σε μία γυναίκα 70 ετών σε μέτρια κατάσταση.