Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πώς θα αντιδρούσε η Fed στην περίπτωση που καταγραφόταν κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Φιλαδέλφειας Τσαρλς Πλόσερ απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένους σχεδιασμούς, επισήμανε πάντως ότι ένα υποθετικό σενάριο είναι να υπάρξει μια «τεράστια πλημμύρα ρευστότητας», διότι οι επενδυτές θα εγκατέλειπαν την Ευρώπη.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι είναι επωφελές για να διαφυλάξουμε την λειτουργία και τη ρευστότητα των αγορών», επισήμανε ο Πλόσερ, ο οποίος αποχωρεί από τη Fed την 1η Μαρτίου. «Επειδή δεν είναι διόλου προφανές τι θα σήμανε ή δεν θα σήμαινε η έξοδος της Ελλάδας για αυτές τις δύο διαστάσεις, νομίζω ότι είναι δύσκολο να πω» τι ακριβώς θα αποφασιζόταν, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Πλόσερ υπενθύμισε ακόμη πως η Fed διαθέτει «άφθονα διαθέσιμα εργαλεία» για την αντιμετώπιση κάθε τέτοιου ενδεχομένου· εξάλλου είχε ξεκαθαρίσει ότι προετοιμάζεται για τέτοιες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μετά την οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2009, όταν το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ είχε προχωρήσει στη λήψη αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής.