Μία γιατρό από τη Σιγκαπούρη, την Μάγκι Λιμ, που ήταν η πρώτη νεαρή γυναίκα στη Σιγκαπούρη που κέρδισε τη διάσημη υποτροφία του Queen’s Scolarship, τιμάει σήμερα Google Doodle.
Σαν σήμερα, στις 14 Μαρτίου 2014, η Δρ. Μάγκι Λιμ εισήχθη μετά θάνατον, στο Hall of Fame των γυναικών της Σιγκαπούρης.
Η Μάγκι Λιμ Tαν όπως ήταν το όνομα της, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1913, στην Σιγκαπούρη και ήταν μέλος μίας εξέχουσας οικογένειας και κόρη του επιχειρηματία Ταν Κουί Σουί. Φοίτησε στο Raffles Girls’ School και αργότερα, κατόπιν ειδικής συμφωνίας, στο Raffles Boys’ School. Το 1930, ήταν η πρώτη μαθήτρια από τη Σιγκαπούρη που κέρδισε υποτροφία της Βασίλισσας (Queen’s Scolarship), γράφοντας έτσι ιστορία.
Έφυγε από το σπίτι της για να φοιτήσει στη Σχολή Ιατρικής για Γυναίκες του Λονδίνου, ένα από τα μοναδικά εκπαιδευτικά νοσοκομεία της πόλης που εκπαίδευε αποκλειστικά γυναίκες. Μετά από χρόνια αφοσιωμένων σπουδών, η Μάγκι Λιμ έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών και απέκτησε την άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Επέστρεψε στην πατρίδα της το 1940 και υπηρέτησε την κοινότητά της με εξειδίκευση στην υγεία της μητρότητας και του παιδιού, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός συστήματος εξειδικευμένων κλινικών σε ολόκληρη τη Σιγκαπούρη.
Η Λιμ αποτέλεσε επίτιμη ιατρική αξιωματούχο της Ένωσης Οικογενειακού Προγραμματισμού της Σιγκαπούρης, όταν αυτή ξεκίνησε το να υπάρχει το 1949. Στις αρχές του 1951, η κυβέρνηση την κράτησε φυλακισμένη για μικρό χρονικό διάστημα, με την κατηγορία της διάδοσης προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μαλαισίας.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1963 έγινε επικεφαλής του τμήματος μητρικής και παιδικής πρόνοιας στο Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα η Δρα Μάγκι Λιμ, που τιμάει η Google Doodle σήμερα, 14 Μαρτίου, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Νοσοκομείων της Σιγκαπούρης και αξιωματούχος της Παιδιατρικής Εταιρείας της Σιγκαπούρης.
Η Goodle Doodle τιμάει μία σπουδαία ιατρό, που αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες της χώρας της αλλά και του κόσμου. Η Δρα. Μάγκι Λιμ, άφησε μία σπουδαία παρακαταθήκη πίσω της στον τομέα της ιατρικής και όλο αυτό σε μία δύσκολη εποχή καθώς τα δικαιώματα των γυναικών ήταν περιορισμένα.