Όπως τόνισε, το εν λόγω σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει έξι στρατηγικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους είναι η επιστροφή των ομήρων, ο τερματισμός του ελέγχου της Χαμάς στη Γάζα, η δημιουργία πολυεθνικής πολιτικής διοίκησης για τη Λωρίδα της Γάζας, η διατήρηση του ελέγχου της ασφάλειας από το Ισραήλ και η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου όμως κατά του Ιράν και των συμμάχων του.
Η απόρριψη Νετανιάχου
Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού απορρίφθηκαν οι προτάσεις Γκαντζ, τονίζοντας ότι το τελεσίγραφο θα έπρεπε να το απευθύνει στη Χαμάς και ότι σε περίπτωση που γίνουν δεκτές, αυτές θα οδηγήσουν σε ήττα του Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου έχει επικριθεί τόσο από ανώτατους αξιωματικούς του στρατού όσο και από τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, για έλλειψη στρατηγικής την επόμενη μέρα. Παρολ΄αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν ο Γκαντζ κάνει πράξη το τελεσίγραφό του, και παραιτηθεί, δεν αναμένεται η κυβέρνηση Νετανιάχου να καταρρεύσει.
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε βορρά και νότο, αλλά και στις κεντρικές περιοχές, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την ανάκτηση και τέταρτης σορού ομήρου μέσα σε δύο μέρες από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 800 χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα από τις 6 Μαΐου οπότε και ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στην περιοχή. Παρολ’ αυτά, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς περιοχές αυτή τη στιγμή στη Γάζα. Βίντεο με σκηνές που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες από την κεντρική Γάζα, δείχνει απεγνωσμένους Παλαιστίνιους να ορμούν πάνω σε φορτηγά τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.