ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος για αμερικανούς αεροπόρους – Ποιοι και με… τι τους στόχευαν!

Κινέζοι υπήκοοι στόχευσαν κατ' επανάληψη με λέιζερ στρατιωτικού τύπου Αμερικανούς πιλότους που εκτελούσαν πτήσεις γύρω από τη βάση τους στο Τζιμπουτί, υποστηρίζει το Πεντάγωνο.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκε επισήμως και ζήτησε από το Πεκίνο να ερευνήσει τα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν πριν από πολλές εβδομάδες, στα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πιλότοι ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130.

Η Ντέινα Γουάιτ δήλωσε "πεπεισμένη" ότι οι υπεύθυνοι για τη χρήση αυτών των λέιζερ ήταν Κινέζοι. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι τα λέιζερ προέρχονταν κατά πάσα πιθανότητα από την κινεζική βάση.

Tο Πεκίνο χαρακτήρισε σήμερα «αυθαίρετες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ.

«Έπειτα από ενδελεχή έρευνα η Κίνα ενημερώνει ξεκάθαρα την αμερικανική πλευρά ότι οι ψευδο-κατηγορίες της δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», αντέδρασε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.