Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει την στιγμή που μία 24χρονη πέφτει νεκρή από πυροβολισμούς την ώρα που κάνει πάρτι για τα 24α γενέθλιά της σε σπίτι που είχε νοικιάσει, στη Βραζιλία.
Η 24χρονη έκανε πάρτι έξω από το σπίτι της και στα πλάνα του βίντεο διακρίνεται να στέκεται έξω από αυτό καπνίζοντας και συζητώντας. Λίγα λεπτά αργότερα, την πλησιάζει μία ομάδα ατόμων που άρχισαν να την χτυπούν, πριν ένας από αυτούς τραβήξει όπλο και την σκοτώσει εν ψυχρώ.
Η Ελιάνα Φερέιρα Κάμπος, η οποία στο προφίλ της στο Facebook εμφανίζεται ως Miss Barbye Marley, ήταν το πρώτο θύμα μίας τριπλής ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στην πόλη Ji-Paraná, το βράδυ του Σαββάτου.
Τα δύο άλλα θύματα, που πυροβολήθηκαν στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ως η Παλόμα δε Ολιβέιρα Γκιμαράες (26 ετών) και ο Εδμούνδο Κρίστιαν Φερέιρα δε Μάτος (18 ετών).
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν και από πού γνωρίζονταν οι τρεις τους. Από φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 26χρονη και ο 18χρονος πιθανότατα είχαν σχέση.
Οι δράστες της συμμορίας συνελήφθησαν και πρόκειται για τρεις νεαρούς, 22, 23 και 25 ετών. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα RH 24 Horas, το αιματηρό περιστατικό αποδίδεται σε «πόλεμο» μεταξύ συμμοριών.
Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε τα θύματα, ανέφερε στην αστυνομία ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του. «Συγγνώμη, αλλά αν δεν τους σκότωνα, θα με σκότωναν εκείνοι, γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο», ανέφερε ο νεαρός, μέλος της συμμορίας PCC.
Πρόσθεσε, δε, ότι εκείνος και οι συνεργοί του σχεδίαζαν να σκοτώσουν περισσότερους στο ίδιο πάρτυ, καθώς σε αυτό λέγεται ότι ήταν παρόντα μέλη της αντίπαλης συμμορίας.