«Θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι απλώς και μόνο μια δημοκρατική παρένθεση. Μία χώρα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί την γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνησή της.
Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε την αξία των εκλογών, και για τον λόγο αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δούμε τι θα προτείνουν, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τις ελληνοευρωπαϊκές σχέσεις, αλλά και στα πλαίσια της νέας, μεγάλης διαδικασίας, για την πολιτική διακυβέρνηση του Ευρώ», πρόσθεσε ο Ιταλός υφυπουργός, παρά την προεδρία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Γκότζι, «θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η κατάλληλη οδός για να οικοδομηθεί μια εναλλακτική πορεία είναι μια σύνοδος για το χρέος, από την στιγμή που στην Ευρώπη πολλοί αντιτίθενται στην λύση αυτή και χρειάζεται η έγκριση τουλάχιστον δεκαεννέα χωρών».
«Η κυβέρνηση Ρέντσι», όμως -προσθέτει το στέλεχός της- «θέλει να καταλάβει, λεπτομερειακά, ποια είναι η εναλλακτική πορεία στην Τρόικα την οποία προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και με ποιο τρόπο, η Ρώμη και οι υπόλοιποι εταίροι, μπορούν να βοηθήσουν και να συνοδεύσουν την εφαρμογή της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
«Είναι σαφές ότι οι συνταγές που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν ανεπαρκείς. Διαφορετικά, το δημόσιο χρέος της χώρας σας θα είχε μειωθεί, και όχι αυξηθεί, όπως τελικά συνέβη, ενώ θα έπρεπε να έχουμε μια βιώσιμη κοινωνική πραγματικότητα. Όμως δεν είναι έτσι», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός.
«Θεωρώ ότι οι συναντήσεις που θα έχουν στην Ρώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για όλους αυτούς τους λόγους θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και σας διαβεβαιώνω ότι η στάση της ιταλικής κυβέρνησης θα είναι εποικοδομητική», δήλωσε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Σάντρο Γκότζι.
Ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, πρόσθεσε, τέλος, ότι «η Ιταλία είναι ένας από τους πιστωτές της Ελλάδας, αλλά θέλει να τηρήσει μια λογική στάση και να μην στραγγαλίσει τον οφειλέτη της», ενώ δήλωσε βέβαιος ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ματέο Ρέντσι, έστω και με κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, εκπροσωπούν τα ισχυρότερα μηνύματα αλλαγής και πολιτικής καινοτομίας που εξέφρασε η Ευρώπη, κατά το τελευταίο έτος».