Οι διαφημίσεις της εν λόγω ιστοσελίδας παρουσιάστηκαν στο παρισινό μετρό και σε λεωφορεία σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, και αμέσως ξεκίνησαν οι αντιδράσεις.
Σε επτά πόλεις αποφασίστηκε μάλιστα η άμεση απόσυρσή τους, κάτι το οποίο ωστόσο προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων στα social media, με πολίτες να κάνουν λόγο για λογοκρισία.
Η υπόθεση δεν περιορίστηκε πάντως μόνο στο διαδίκτυο.
Τον περασμένο μήνα μία ένωση Καθολικών κινήθηκε δικαστικά ενάντια του Gleeden, χαρακτηρίζοντας τη διαφήμιση ως ανήθικη, ενώ στη μήνυση υποστήριζε ότι παραβίαζε άρθρο του αστικού κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο, που είχε συνταχθεί το 1804, ορίζει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να δείχνουν σεβασμό και πίστη.
Η επίμαχη ιστοσελίδα λειτουργεί από το 2009, και έχει ένα εκατομμύριο χρήστες στη Γαλλία και 2,4 εκατομμύρια παγκοσμίως.
«Είναι ένα site από τις γυναίκες, για τις γυναίκες. Μία μορφή δικαιοσύνης για τις Γαλλίδες που επί αιώνες υποφέρουν από την απιστία των συζύγων τους», είπε η εκπρόσωπος του Gleeden, Σολέν Πεγιέτ, χαρακτηρίζοντας αβάσιμη τη μήνυση ενάντια στην ιστοσελίδα, καθώς όπως τόνισε η μοιχεία αποποινικοποιήθηκε το 1975 στη Γαλλία.