Στην Τρίπολη της Λιβύης μετέβη αιφνιδίως σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Γιασάρ Γκιουλέρ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει στην Λιβύη διάφορες επαφές, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.
Χ. Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να κρατάμε την σημαία μας ψηλά μέχρι τέλους
«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε ορισμένα ζητήματα στους συμμάχους της Τουρκίας και στο ΝΑΤΟ τον αγώνα κατά της FETÖ, PKK/YPG και ISIS», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επισκεπτόμενος την στρατιωτική αεροπορική βάση στο Εσκίσεχίρ.
Παρόλα αυτά, τόνισε, προσπαθούν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την Τουρκία χωρίς να κουράζονται και χωρίς να το βάζουν κάτω.
«Υπάρχει ηρωισμός και αυτοθυσία εδώ. Με αυτή την αυτοθυσία και τον ηρωισμό, έχουμε ξεπεράσει κάθε είδους ανεπάρκεια, κρυφά εμπάργκο και περιορισμούς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Γιατί; Επειδή έχουμε την αποφασιστικότητα και το πείσμα να πολεμήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διατηρήσουμε την σημαία και το λάβαρό μας ψηλά μέχρι το τέλος», δήλωσε.
Όσον αφορά τους Κούρδους δήλωσε ότι μέσα στις τάξεις του ΡΚΚ υπάρχουν πλέον Αρμένιοι και Ευρωπαίοι που τους στηρίζουν.
«Το PKK δεν μπορεί να είναι εκπρόσωπος των Κούρδων αδελφών μας με κανέναν τρόπο. Στην πραγματικότητα, έχουν πρόβλημα ταυτότητας. Υπάρχουν Αρμένιοι στο PKK, υπάρχουν επίσης Ευρωπαίοι, Αφρικανοί, δυστυχώς στους κόλπους τους υπάρχουν ακόμη και Τούρκοι. Επομένως, το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».
Αρνητής γενοκτονίας
Αναφερόμενος στην αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από τον Τζο Μπάιντεν, ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε το γεγονός.
«Γενοκτονία σίγουρα δεν συνέβη. Η ιστορία το γράφει αυτό καθαρά και ξάστερα. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να λειτουργούν ως ιστορικοί. Όλες οι πληροφορίες, τα έγγραφα, τα μέσα και τα ευρήματα στην ιστορία δείχνουν πολύ καθαρά και ξάστερα ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο το 1915. Όσοι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν την ιστορία με τη διαστρέβλωση των γεγονότων κάνουν λάθος», δήλωσε ο Ακάρ, περιγράφοντας ότι αυτό αποτελεί «αδιαφορία και άγνοια».