ΔΙΕΘΝΗ

Τα φρούτα έκρυβαν φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης!

Το φορτίο έφτασε στο λιμάνι Νιούαρκ, σε ένα κοντέινερ που περιείχε 60 πακέτα με «άσπρη σκόνη» βάρους άνω του ενός τόνου.

Η «άσπρη σκόνη» αποδείχθηκε πως ήταν κοκαΐνη, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 77 εκατομμύρια δολάρια. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης τα τελευταία 25 χρόνια κατέσχεσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης. 

Το 1994 οι αρχές είχαν κατασχέσει κοκαΐνη συνολικού βάρους δύο τόνων. 

Το κοντέινερ έφτασε στην Νέα Υόρκη από την Κολομβία και τα έγγραφα έλεγαν πως μεταφέρει ξηρά φρούτα. 

Η ανακάλυψη του φορτίου έγινε κατά την διάρκεια τυχαίου ελέγχου, όταν οι πράκτορες του τελωνείου πρόσεξαν πως οι καρφίτσες που συγκρατούσαν τους μουσαμάδες ήταν «πειραγμένες». 

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Κολομβία και τελικός του προορισμός ήταν το Βέλγιο, ενώ οι αρχές δεν έχουν διαλευκάνει εάν η κοκαΐνη επρόκειτο να ξεφορτωθεί στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη.