Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στο Βιετνάμ, ο οποίος έφτασε σήμερα στους 15 νεκρούς, με τις αρχές της χώρας να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να γίνει ακόμα βαρύτερος, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο, στον ορεινό βορρά.
Η επαρχία Λάι Τσάου, 470 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Χανόι, είναι αυτή που επλήγη περισσότερο, με τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους, δήλωσε ο Λι Τρονγκ Κουάνγκ, αντιπρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής της επαρχίας.
Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν όταν παρασύρθηκαν από ορμητικούς χείμαρρους ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν επίσης προκαλέσει υλικές ζημιές αξίας 141 δισεκατομμυρίων ντονγκ (5,25 εκατ. ευρώ).
