GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι βασικές διαφορές των Αθηναίων με τους Θεσσαλονικείς

Όλοι φίλοι είμαστε και πατριώτες. Κι όλα εκείνα τα παλαιά και ανούσια περί της μεγάλης κόντρας ανάμεσα στους κατοίκους των δυο μεγάλων πόλεων της Ελλάδας είναι πλέον εντελώς ανυπόστατα. Εκείνο που παραμένει όμως είναι τεράστιες διαφορές μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας κι εκείνων της Θεσσαλονίκης, οι οποίες πιθανότατα ποτέ δεν θα εκλείψουν.

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας: Η αμμοθύελλα- τέρας που μοιάζει με σκηνή της αποκάλυψης

Ο τρόπος ζωής είναι ίσως η σημαντικότερη διαφορά ανάμεσα στους δυο. Οι Θεσσαλονικείς είναι άνθρωποι χαλλλλαροί, πολύ περισσότερο σίγουρα από τους σχιζοφρενείς Αθηναίους που τρέχουν και δεν φτάνουν την καθημερινότητά τους. Αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τους ρυθμούς των ίδιων των πόλεων αλλά και με την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων. Στη Θεσσαλονίκη θα συναντήσεις πάντοτε ανθρώπους καλοντυμένους, περιποιημένους, οι οποίοι διαθέτουν ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στην καλοπέραση ή απλώς στη ζωή. Στην Αθήνα από την άλλη για να συναντήσεις αυτή την εικόνα θα πρέπει να πας στο Κολωνάκι. Μόνο εκεί οι γυναίκες φροντίζουν την εμφάνισή τους, τόσο όσο στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα οι άνθρωποι δείχνουν πιο χαλαροί απ’ ότι σε όλα τα άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Τι χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ρώμη αντί για χαρτί υγείας;

Η κίνηση: Ναι υπάρχει και στις δυο πόλεις. Μάλλον όμως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι χειρότερη. Μια απόσταση μισής ώρας μπορεί να διαρκέσει πολλεεεες ώρες.

Οι άλλες διαφορές εστιάζονται κυρίως στη γλώσσα. Στη Θεσσαλονίκη το τυρί ονομάζεται κασέρι και μοναδική εξαίρεση αποτελεί η φέτα. Στην Αθήνα το τυρί είναι τυρί και διαχωρίζεται στα διάφορα είδη του. Σαλάτες όπως η τυροκαυτερή και η ρώσικη ονομάζονται σαλάτες στην Αθήνα αλλά αλοιφές στη Θεσσαλονίκη. Εντάξει για το σουβλάκι τα ξέρετε. Στην Αθήνα υπάρχει το καλαμάκι, όταν κανείς θέλει να αγοράσει ένα σουβλάκι χωρίς πίτα αλλά στη Θεσσαλονίκη η διευκρίνηση δεν είναι απαραίτητη. Αν θελήσεις να φας τυλιχτό ζητάς ένα σάντουιτς. Επίσης, το τοστ είναι στην Αθήνα το τετράγωνο ψωμί με το ψωμί και το αλλαντικό του. Στη Θεσσαλονίκη το τοστ είναι οποιοδήποτε ψημένο ψωμί, σε οποιοδήποτε σχήμα δηλαδή.