Του Δημήτρη Γιαγτζόγλου
Αυτό κι αν είναι δίλημμα μπροστά στο παραβάν. Πας στην Μικρή Βενετία στην Μύκονο και άντε να αποφασίσεις και να καταλήξεις ποιο μαγαζί θα είναι τελικά το στέκι σου στην πιο περιζήτητη γωνιά στο νησί των ανέμων. Ποιο έχει την πιο έντονη προσωπικότητα; Το θρυλικό Galleraki.
Δαμιανός Γρυπάρης. Μυκονιάτης στην καταγωγή από μητέρα και πατέρα σε ηλικία 24 ετών και σε μόνιμη αναζήτηση του τι θα κάνει, σεργιανίζοντας στα σοκάκια και περπατώντας έξω από το εν συνεχεία μαγαζί του ένας φίλος του του είπε «βρε πάρτο και τρέξτο, είναι διαμάντι. Θα τα πας περίφημα, θα πω κι εγώ μια καλή κουβέντα στον Γαλάτη και θα σου το δώσει». Έτσι κι έγινε. Έως τότε το συγκεκριμένο κτίριο (ο επάνω όροφος) στέγαζε την γκαλερί του Γαλάτη και για ελάχιστα χρόνια λειτούργησε και ως μπαρ.
Λίγα χρόνια μετά έρχεται και ο κάτω όροφος. Και αμέσως το Galleraki κερδίζει το φανατικό του κοινό που το ενθουσιάζει πέρα από την προνομιακή του τοποθεσία γενικότερα η rock του διάθεση.
Και μετά ήρθε και το Katerinaki. Ένα cocktail που έμελλε να γίνει συνώνυμο της επιτυχίας του μαγαζιού. Πολλοί κάνουν κράτηση στο μαγαζί μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν το Katerinaki. Η συνταγή του φυσικά και παραμένει μυστική.
Το Δαμιανό τον συνάντησα στις 11.00 το πρωί στο Galleraki. Ωραίος τύπος. Και φυσικά δεν με ένοιαζε το ότι ήταν πρωί. Katerinaki ήπια. Χρόνια τώρα το αγαπημένο μου.
Ο ιδιοκτήτης του Δαμιανός Γρυπάρης μιλά στο Usay και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου