Ήταν 18 Μαρτίου 2020, όταν η Πόλυ και η συνάδελφός της, Σοφία, βγήκαν έξω από το σούπερ μάρκετ όπου εργάζονταν στην Κηφισιά για το καθιερωμένο τους διάλειμμα, όταν ο πρώην σύζυγος της Πόλυς τις «γάζωσε» με το υπηρεσιακό του όπλο.
Ο εν διαστάσει σύζυγος της Πόλυς και αστυνομικός στο επάγγελμα τις είχε παρακολουθήσει και τους έστησε καρτέρι στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Γνώριζε ότι οι δύο γυναίκες που είχαν γίνει φίλες, θα έβγαιναν εκείνη την ώρα για διάλειμμα.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οι δύο γυναίκες μπήκαν σε ένα μικρό αυτοκίνητο για να ξεκουραστούν. Όταν ο αστυνομικός της είδε, πήρε το υπηρεσιακό του όπλο, πλησίασε το όχημα και τις πυροβόλησε εν ψυχρώ, αφαιρώντας τους τη ζωή και τράπηκε σε φυγή.
Ο 35χρονος αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή δις ισοβίων.
Η μητέρα της Πόλυς έχει αναλάβει να μεγαλώσει τα ανήλικα παιδιά της. Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στo STAR, τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει έναν Γολγοθά και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της για τα εγγόνια της, τα οποία ακόμα ζητούν τη μητέρα τους.
«Τα παιδιά ζητάνε τη μαμά τους… Ο μικρός φωνάζει την αδελφή του «μαμά». Μου λέει ότι θέλει να τον ξυπνάει το πρωί η «μαμά Μαρία»», δήλωσε η μητέρα της Πόλυς. Όπως αποκάλυψε, ο πατέρας τους δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους ποτέ ξανά μετά το διπλό φονικό στην Κηφισιά, ενώ επαφές μαζί τους δεν έχουν ούτε οι γονείς του.
Η άτυχη Πόλυ ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας για πολλά χρόνια. Μέχρι την πρώτη εγκυμοσύνη της ήταν όλα καλά. Όμως όταν έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί, άρχισαν όλα:
«Όταν παντρεύτηκε μου έλεγε ότι πολύ ευτυχισμένη και τυχερή. Όταν έμεινε έγκυος άρχισε να τη χτυπάει συχνά. Τη χτυπούσε χωρίς λόγο. Μας έπαιρνε τηλέφωνο αργά το βράδυ και μας έλεγε ότι τη σκότωνε στο ξύλο. Πηγαίναμε συνέχεια βράδυ από τη Θήβα στην Αθήνα… Πίστευε ότι θα διορθωθεί η κατάσταση… Μια φορά, ενώ ήμουν στο σπίτι τους, άρχισε να φωνάζει. Της είπα «τα μαζεύεις τώρα και φεύγουμε»».
Τελικά, κατόπιν προτροπής της δικηγόρου της, ο 35χρονος έφυγε από το σπίτι και εκδόθηκε το διαζύγιό τους. Όμως ούτε και τότε σταμάτησε να την ενοχλεί. Όπως ανέφερε η μητέρα της, της δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα.
«Την Κυριακή ήταν τα γενέθλια της κόρης τους. Ήρθε στο σπίτι, φορούσε ένα μπουφάν που δεν έβγαλε, μάλλον είχε όπλο… Τη σκότωσε την Τετάρτη. Ήθελε μέρες να τη σκοτώσει, την παρακολουθούσε. Και ήθελε να σκοτώσει και τη φίλη της, τις είχε δει μαζί. Νόμιζε να την επηρεάζει», κατέληξε.
Δείτε το ρεπορτάζ του STAR