ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριο ξύλο στο Ελ. Βενιζέλος! Τραυματίες και προσαγωγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το τμήμα των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ανάμεσα σε Κροάτες και Σέρβους οπαδούς, οι οποίοι βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

 

Τόσο οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ όσο και αυτοί του Ερυθρού Αστέρα είχαν ταξιδέψει στη χώρα μας, δίνοντας «ραντεβού θανάτου». Τις προηγούμενες ημέρες, η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει σε εφόδους σε συνδέσμους και ξενοδοχεία, αποτρέποντας μάλιστα τη συνάντησή τους στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης.

Ωστόσο το μεσημέρι, Κροάτες και Σέρβοι συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιους τραυματίες οπαδούς της Ντινάμο ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες Σέρβοι που ήρθαν στην Αθήνα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Δυναμό Ζάγκρεμπ, έστησαν καρτέρι στο αεροδρόμιο, αναμένοντας την αυτοκινητοπομπή με τους Κροάτες που είχαν συλληφθεί χθες σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Μόλις τους αντίκρυσαν επιτέθηκαν εναντίον τους με γροθιές, κλωτσιές, αλλά και χτυπώντας τους με αντικείμενα που είχαν στα χέρια τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν και τραυματισμένοι από τη συμπλοκή, οι οποίοι μεταφέρονται με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους χωρίσουν. Μάλιστα έγιναν και συλλήψεις, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό κι άλλων χούλιγκαν που ίσως έχουν κρυφτεί στον Προαστιακό ή έφυγαν από το σημείο με άλλα μέσα μεταφοράς.

Τα επεισόδια ήταν τόσο άγρια, ώστε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Μάρτιν Σουλτς που αναχωρούσε από την Αθήνα, αναγκάστηκε να μπει στο αεροδρόμιο από ειδική εναλλακτική διαδρομή που υπέδειξε η αστυνομία.