ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιματηρή συμπλοκή ληστών με αστυνομικούς στο Περιστέρι – Νεκρός ο ένας ληστής.

astynomia-2

 

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε σούπερ μάρκετ κρεάτων, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισού με την οδό Αγίου Παύλου, δυο ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα, αλλά εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ και ακολούθησε συμπλοκή.

Οι δράστες εισέβαλαν στην αγορά κρεάτων, όμως είχαν ήδη γίνει αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Ο λόγος ήταν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα το είχαν ληστέψει δυο φόρες σε μόλις τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι περιπολίες των αστυνομικών της ΔΙΑΣ τις βραδινές ώρες.

Αστυνομικοί που παρακολουθούσαν και ήταν κοντά στο κατάστημα, είδαν ληστές να μπαίνουν μέσα, όμως δεν επενέβησαν εκείνη την ώρα για να μην υπάρξει συμπολκή μέσα στο σούπερ μάρκετ κρεάτων, αλλά τους περίμεναν να βγουν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δράστες να παραδοθούν και σε αυτή τη φάση οι ληστές έστρεψαν τα όπλα τους προς τους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να πυροβολήσουν, καθώς ο διοικητής της ομάδας πυροβόλησε τον ληστή, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη, ύστερα από καταδίωξη.

Οι δράστες της ληστείας φέρεται να είναι νεαροί σε ηλικία και ελληνικής καταγωγής, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις της Αστυνομίας.