Δεν αποκλείεται μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού να έχει χτιστεί στη χώρα μας ένα τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, εκτίμησε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται από τις διαθέσιμες δόσεις αλλά και τον αριθμό των εμβολιασμών.
Όσον αφορά στο πότε θα βγάλουμε τις μάσκες, είπε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας που δεν περιορίζει σημαντικά. «Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.
Για τις παρενέργειες από εμβολιασμούς σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς. Εξήγησε ότι στη χώρα μας γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. «Κάποιος θα πάθε έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς σε παιδιά, από 12 ετών και άνω, είπε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.