ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακριβά «συνολάκια» και διαμονή… πολλών αστέρων με 39 πλαστές πιστωτικές κάρτες

«Σαφάρι» αγορών πανάκριβων ρολογιών και επώνυμων ρούχων με «κλώνους» πιστωτικών καρτών αμερικανών πολιτών διαπιστώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Το κύκλωμα των διεθνών πλαστογράφων είχε οργανώσει τριήμερα… διακοπών, σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, προκειμένου τα «νοικιασμένα» μέλη του να προβούν σε αγορές επώνυμων προϊόντων, για την μεταπώλησή τους στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

 

Ο 28χρονος από την Μαλαισία ήταν ο «τουρίστας» της Ελλάδας. Είχε έρθει στη χώρα μας στις 18 Ιανουαρίου 2016 από την Μαλαισία μέσω Τουρκίας. Με πιστωτική κάρτα «αντίγραφο» έμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας. Σε δύο μόλις μέρες με 15 κάρτες-«κλώνους» προέβη σε δύο επιτυχημένες αγορές ύψους 600 ευρώ και 24 αποτυχημένες ύψους περίπου 170.000 ευρώ!

Οι υπάλληλοι τμήματος ελέγχου και ασφάλειας συναλλαγών καρτών ελληνικής τράπεζας εντόπισαν τις ύποπτες συναλλαγές και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Κάποιες από αυτές είχαν γίνει στο πολυτελές ξενοδοχείο, με τον 28χρονο να εντοπίζεται λίγο πριν αναχωρήσει για… Σαντορίνη! Στην κατοχή του βρέθηκαν 39 κάρτες-κλώνους, διαφόρων πιστωτικών οργανισμών, εκ των οποίων οι 28 από ΗΠΑ, δύο Μαλαισίας, δύο Ηνωμένου Βασιλείου, τρεις Μεξικού, και από μία Αργεντινής, Σιγκαπούρης και Αυστραλίας. Με τρεις από αυτές τις κάρτες, ο 28χρονος Μαλαισιανός είχε αγοράσει ένα ακριβό πουκάμισο από εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς, και είχε κάνει κράτηση τριών διανυκτερεύσεων στο ξενοδοχείο με την επισήμανση στον υπάλληλο «να βιαστεί καθώς επρόκειτο να μεταβούν στη Σαντορίνη».

Τι υποστήριξε ο ίδιος

Οι αστυνομικοί έχουν αιτηθεί μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών να τους γνωστοποιηθούν οι ύποπτες συναλλαγές με τις συνολικά 45 κάρτες που εντοπίστηκαν στην κατοχή του. Ο «Ντίνο Λι» αποδέχθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε πότε ήρθε στην Ελλάδα, ωστόσο υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα. Ισχυρίστηκε ότι άτομο με μικρό όνομα «AH KEONG», που είχε τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις Μαλαισίας, του έδωσε τις πλαστές κάρτες στο όνομά του και του ανέθεσε έναντι αμοιβής να προβεί σε αγορές προϊόντων στην Ελλάδα, τα οποία θα του έδινε όταν επέστρεφε στη Μαλαισία προκειμένου εκείνος να τα μεταπωλήσει. Οι αστυνομικοί ζήτησαν πληροφορίες στην Ιντερπόλ για το ποινικό παρελθόν του «αφεντικού» και των εμπλεκομένων, ενώ διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν.

Ο «Ντίνο» παρότι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη και άλλες κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Ορίστηκε βέβαια τακτική δικάσιμος, είναι ζήτημα όμως αν ο κατηγορούμενος θα βρίσκεται στη χώρα μας για να δικαστεί…  

πηγή: THETOC