ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή στο θρίλερ του Μεσολογγίου – Από πνιγμό πέθαναν οι δύο άνδρες – Ποιος οδηγούσε τελικά το μοιραίο αυτοκίνητο

Έπειτα από σχεδόν τρεις ημέρες ερευνών, το θρίλερ με την εξαφάνιση των δύο νέων από την Αιτωλοακαρνανία είχε το χειρότερο δυνατό τέλος. Ο 35χρονος Βασίλης και ο 34χρονος Γιάννης εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το Livenews στο Ε ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς ήταν ο ένας από τους δύο φίλους, που δεν κατείχε δίπλωμα αυτοκινήτου.

Οι αρχές αναζήτησαν το όνομα του στα τερματικά της ΕΛ. ΑΣ από όπου προέκυψε ότι δεν κατείχε δίπλωμα αυτοκινήτου.

Η νεκροτομή στον έναν από τους δύο άνδρες, τον Βασίλη Γρατσάνη, δείχνει ότι η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, ενώ το πτώμα του άτυχου άνδρα δεν έφερε ούτε ένα χτύπημα, εσωτερική ή εξωτερική κάκωση από το τροχαίο.
Κανένα ίχνος ή εύρημα δεν συνηγορεί σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε στο Ε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, "ο θάνατος προήλθε από πνιγμό εντός ύδατος" συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο θάνατος του δεύτερου άνδρα οφείλεται επίσης σε πνιγμό…

Την ίδια ώρα η αυτοψία στο σημείο δείχνει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος στο σημείο, γεγονός που συνηγορεί υπέρ του σεναρίου ότι ο οδηγός είτε δεν πρόλαβε να αντιδράσει είτε στο δρόμο υπήρχε κάποιο εμπόδιο και έτσι το αυτοκίνητο κατέληξε στο αυλάκι παρασύροντας στον θάνατο τους δύο φίλους…

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών διενεργείται προανάκριση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία

Ολοκληρώθηκε, σήμερα (4-1-2016) το πρωί, η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από τη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κ.λ.π. ) το αυτοκίνητο του 35χρονου, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι, για τους δύο άνδρες είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 18.00 ώρα της 01-01-2016, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς είχαν αναχωρήσει από τις οικίες τους στις 31-12-2015 αργά το βράδυ και έκτοτε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους.

Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.