ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο – Κάηκαν σπίτια, απειλούνται χωριά (Βίντεο)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από χθες η πυρκαγιά στη Θάσο, οπού περισσότεροι από 100 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί. 

 

Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η φωτιά να έχει κάψει σπίτια στον οικισμό «Καζαβίτι» που είχε εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής απειλείθηκε το χωριό Θεολόγος που απειλείται άμεσα.

 «Η φωτιά είναι εκτεταμένη, έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα και δυστυχώς σε δύο περιοχές έχουμε καμένα σπίτια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Στο νησί επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού από τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δύση του ηλίου. Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν και πάλι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατακαίει δασικές εκτάσεις και σπίτια.

«Όλο το βράδυ υπήρξε μία διαχείριση ώστε να μην μπορέσει να επεκταθεί, να μην μπορέσει να ξεπεράσει κάποια όρια η φωτιά και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επιτεύχθηκε» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

  Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: