Τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από σεισμό επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες σήμερα οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων στη Σαντορίνη, την Ανάφη, την Ίο και την Αμοργό.
Τα σχολεία έμειναν κλειστά για ένα μήνα για προληπτικούς λόγους λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες
Οι ειδικοί συστήνουν οι σχολικές μονάδες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης για τον σεισμό, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για κάποιες σχετικά ισχυρότερες δονήσεις, αν και έχει σημαντικότατα περιοριστεί, δεν έχει εκλείψει.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νησί προκάλεσε την αντίδραση του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε ότι στα σχολικά κτήρια παραμένει η ανάγκη για λεπτομερή διερεύνηση και βελτίωση της στατικότητας. «Ναι, να ανοίξουν αυτά που σε πρώτη φάση κρίθηκαν ασφαλή αλλά να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα λεπτομερούς ελέγχου τους τους επόμενους μήνες. Το μοναδικό που τους έδωσαν στους διευθυντές των σχολείων είναι ο οπτικός έλεγχος που έγινε στην αρχη ΤΙΠΟΤΑ άλλο, ζούμε στην Ελλάδα του πάμε και όπου βγει»σημειώνει.