ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπρόεδρος εφοριακών: «Δεν πρόκειται να παίξουμε τον ρόλο των κυνηγών κεφαλών, να μπαίνουμε μέσα στα σπίτια και να ψάχνουμε»

eforia1

Αντιδρούν ακόμα και οι εφοριακοί στη «φοροεπιδρομή» στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο που  θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ, αφού θετική ήταν η  γνωμοδότηση-σοκ που εξέδωσε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων) η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών.

«Είναι μια καλή προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεχαστεί ο ΕΝΦΙΑ», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των εφοριακών, Τρύφωνα Αλεξιάδης, σχετικά με τις έρευνες κατ’ οίκον από την Εφορία, μιλώντας στον Real fm 97,8.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε επίσης, ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο καθώς ισχύει ήδη για όσους έχουν δηλώσει το σπίτι τους ως επαγγελματική στέγη.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος των εφοριακών, ξεκαθάρισε ότι οι εφοριακοί «δεν πρόκειται να παίξουν τον ρόλο τον κυνηγών κεφαλών και να μπαίνουν μέσα στα σπίτια και να ψάχνουν», ενώ αναφερόμενος στις δόσεις προς την εφορία έκανε γνωστό ότι η πρόταση τους είναι η δόση προς την εφορία να είναι ανάλογη με το εισόδημα του οφειλέτη.