ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Θράκη μέχρι Κρήτη νέκρωσαν τα πάντα- Μεγάλες πορείες

Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, έχουν νεκρώσει τα πάντα – Κλειστά καταστήματα και μεγάλες πορείες στο πλαίσιο της απεργίας κατά του ασφαλιστικού…

 

Στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί πέντε συγκεντρώσεις με την πρώτη του ΠΑΜΕ να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.30 και να έχει μεγάλη συμμετοχή. Η πόλη προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί, με εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες να είναι κλειστά. Παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις και δεκάδες μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική που έφτασαν το πρωί με λεωφορεία…

Στη Λαμία, συνταξιούχοι, αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λογιστές, έχουν σχηματίσει ένα κοινό μέτωπο αγώνα και βγήκαν στους δρόμους για το ασφαλιστικό. Τρακτέρ, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί, σχολικά και άλλα οχήματα ξεκίνησαν από το χώρο της έκθεσης και έκανα πορεία στο κέντρο της πόλης, λίγο πριν τις 11.00 Το ραντεβού όλων είναι στην πλατεία Διάκου. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πάρκου και ήδη τα πρώτα τρακτέρ ανεβήκαν στην πλατεία. 

Ανάλογες εικόνες και στην Πάτρα, με τρακτέρ ακόμα και φορτηγά να μπαίνουν στην πόλη και να προκαλούν πανδαιμόνιο με τις κόρνες. Στις 10.30 συγκεντρώθηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου έμποροι και λίγο αργότερα έφτασαν στο κέντρο της Πάτρας, τρακτέρ αλλά και φορτηγά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί η πόλη του Ηρακλείου αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης με τους αγρότες να συναντούν τους εκπροσώπους του κινήματος της γραβάτας αλλά και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων στους δρόμους της διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο! Λίγο μετά τις 11.00 περισσότερα από 100 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στον κόμβο Αρχανών έξω από τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συναταιρισμου με τις μηχανές αναμμένες.