Στο Εφετείο κατέληξε η δικαστική διαμάχη πρώην ζευγαριού που ήταν έτοιμο να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας, όταν ο άνδρας άλλαξε γνώμη κυριολεκτικά στο παρά πέντε και την ειδοποίησε τηλεφωνικά πως δεν θα παρευρεθεί στο μυστήριο. Η νύφη, που ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος, οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση από τον παρολίγον σύζυγό της.
Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η ξαφνική διακοπή της σχέσης με άρνηση γάμου λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του, όπως αναφέρει το άρθρο του Έθνους της Κυριακής, και ενώ έχουν έρθει συγγενείς της μέλλουσας νύφης ακόμη και από το εξωτερικό συνιστά υπαίτια προσβολή της προσωπικότητάς της, για την οποία ο άνδρας πρέπει να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.
Το παρά δύο ώρες, ανδρόγυνο, γνωρίστηκε στα τέλη του 2006 και σύναψαν ερωτική σχέση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να μείνει έγκυος. Εκείνος ήταν τότε 29 ετών, ενώ είχε ήδη ένα τρίχρονο παιδί εκτός γάμου με άλλη γυναίκα. Η μέλλουσα σύζυγός του, επτά χρόνια μεγαλύτερή του, ζήτησε επίμονα να παντρευτούν, παρά τις αντιρρήσεις του συντρόφου της, ο οποίος προβληματιζόταν από τη βιασύνη της απόφασης.
Γνωρίζονταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ ελάχιστους μήνες και ο γάμος ορίστηκε σε διάστημα μόλις επτά μηνών από την πρώτη τους συνάντηση. Οι αντιρρήσεις του γαμπρού κάμφθηκαν κυρίως εξαιτίας της εγκυμοσύνης και έτσι προχώρησαν οι διαδικασίες του γάμου.
Λίγες μέρες πριν από το μυστήριο, σε εορταστική εκδήλωση, ο γαμπρός έμαθε περισσότερα για το παρελθόν της συντρόφου του, ενώ έγινε και αποδέκτης αρνητικών σχολίων σε βάρος της. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προέκυψε πως η γυναίκα είχε επαφές με άλλον άνδρα, με τον οποίο είχε παλαιότερα αρραβωνιασθεί και ο οποίος, περιέργως, υπήρξε καλεσμένος και στον επικείμενο γάμο. Η ίδια μάλιστα παραδέχτηκε πως το άτομο αυτό "μπαινόβγαινε στο σπίτι" παρά τις αντιρρήσεις του συντρόφου της που δεν ήθελε εκείνη να έχει σχέσεις μαζί του.
Το ζευγάρι συνομίλησε έντονα το βράδυ πριν το γάμο, όπου ο άνδρας την έφερε αντιμέτωπη με όλα όσα είχε ανακαλύψει για το παρελθόν της. Παρόλα αυτά, ο γαμπρός αποφάσισε να γνωστοποιήσει στη νύφη πως δεν θα παραστεί στο γάμο, το πρωί και τηλεφωνικά. Την παράτησε με άλλα λόγια "στα κρύα του λουτρού", ενώ ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και υποχρεώνοντάς τη να ενημερώσει τους καλεσμένους ορισμένοι από τους οποίους είχαν ήδη καταφθάσει στην εκκλησία. Κάπως έτσι, το δικαστήριο συνυπολογίζοντας την οικονομική κατάσταση του γαμπρού, όρισε για την εγκαταλελειμμένη νύφη αποζημίωση που αγγίζει τις 15.000€.
Ο γαμπρός-φυγάς από την πλευρά του, όλο αυτό το διάστημα επέστρεψε στην πρώτη του σύντροφο, με την οποία είχε αποκτήσει το πρώτο παιδί και μαζί απέκτησαν ένα ακόμη παιδί μέχρι να τελεσιδικήσει η δίκη.