ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκάλυψη: Μοντέλα και γνωστοί επιχειρηματίες στο κύκλωμα κόκας και πορνείας της Μυκόνου!

Σε όλη τη Μύκονο είχε απλώσει τα πλοκάμια του κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας, που εξαρθρώθηκε το περασμένο Σάββατο, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών.

 

Τρία άτομα συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμη συνεργοί τους.

Αρχηγικά μέλη φέρονται ένας πρώην λιμενικός που είχε κατηγορηθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί το 2011 για τη μεγάλη ληστεία σε υποκατάστημα τραπέζης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου οι δράστες είχαν αρπάξει 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο λιμενικός είχε τεθεί σε απόταξη τον Ιούνιο του 2012 για «πράξεις που θίγουν την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη του στρατιωτικού και το κύρος του Σώματος και μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών».

Ο 34χρονος είχε πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο του 2011 στην κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο, στην οποία εμπλεκόταν και γιος πρώην αξιωματικού της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, εργαζόταν τότε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί, όπου είχε συναντηθεί με τον βασικό κατηγορούμενο της ληστείας, ενώ και σε εκείνη την υπόθεση υπήρχαν αναφορές σε πρόσωπα της Μυκόνου.

Πληροφορίες

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος που προμηθεύει γυναίκες και ναρκωτικά σε εύπορους επισκέπτες του νησιού των ανέμων. Μυστικοί αστυνομικοί εστάλησαν στη Μύκονο και έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση τους υπόπτους. Οπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες είχαν «διεισδύσει» σ' όλα τα γνωστά και ακριβά μαγαζιά του νησιού, απ' όπου αλίευαν πελάτες.

Οι δύο φερόμενοι ως «ιθύνοντες» της σπείρας, χρησιμοποιούσαν ως «κάλυψη» για τις παράνομες δουλειές τους, τη νόμιμη επιχείρηση που διατηρούσαν με αντικείμενο την ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκεδάσεως.

Εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιο που είχαν δημιουργήσει ως οι «απόλυτοι άρχοντες» του νησιού, τους προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη και MDMA.

Στην ατζέντα των συλληφθέντων, βρέθηκαν άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως προκύπτει από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών κατ' είδος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εφοπλιστές και επιχειρηματίες είχαν «χρησιμοποιήσει» τις VIP υπηρεσίες του κυκλώματος, ενώ ανάμεσα στις γυναίκες που προωθούσαν στην πορνεία συγκαταλέγονται και μοντέλα.

Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών έδειξε ότι τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Παράλληλα, είχαν απλώσει τη δράση τους σε όλα τα μαγαζιά τουριστικού ενδιαφέροντος, ούτως ώστε να προσθέτουν περισσότερα άτομα στο πελατολόγιό τους. Από επώνυμα κέντρα διασκέδασης και μπαρ, μέχρι ακριβά εστιατόρια, ξενοδοχεία, ακόμα και στη μαρίνα του νησιού, όπου «έδεναν» τα σκάφη αναψυχής.

Επιχείρηση

Μετά την επιχείρηση σύλληψής τους, από τις κατ' οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν περίπου 10 γραμμάρια κοκαΐνης, 9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA). Ολες οι ναρκωτικές ουσίες ήταν συσκευασμένες σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, όπως συνηθίζεται να πωλούνται τα «φιξάκια».

Επίσης, εντοπίστηκαν 6.740 ευρώ και 600 δολάρια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 45 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνεργών.

πηγή: www.newsonly.gr