3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτική μαρτυρία καταστηματάρχη που δεν υπέκυψε στο κύκλωμα εκβιαστών

Καταστηματάρχης που αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές της μαφίας των εκβιαστών πλήρωνε συνεχώς πρόστιμα.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, περιγράφει στον ΑΝΤ1 πώς δρούσε το κύκλωμα .

«Έζησα έναν τρόπο πώς να σου πω ,πως να στο πω, έναν τρόπο νταβατζιλίκι, δηλαδή ερχόντουσαν εκεί, έγραφαν με το έτσι θέλω, επιθετικά, δεν καταλαβαίναμε γιατί το έκαναν, δεν άκουγαν με τίποτα. Είναι η τακτική ας πούμε των μπράβων, σε αγριεύω, σε κάνω, σε ράνω, ώστε αύριο το πρωί να πληρώσεις, για να μη σε αγγίζει κανένας».

Η οργάνωση προσέγγιζε τους καταστηματάρχες επιβάλλοντας παράλογα πρόστιμα, ώστε να τους αναγκάζει να πέσουν στα δίχτυα τους.

«Ήταν επιθετικοί, αυταρχικοί, συνέχεια με εμμονή, την οποία δεν καταλαβαίναμε γιατί, περιττό να σου πω ότι βρήκαμε απίστευτες κλήσεις γραμμένες των αυτοκινήτων μας, των εταιρικών μας αυτοκινήτων έτσι που σταματούσαν στο μαγαζί μας μπροστά, μέχρι να μπουν μέσα ν’ αφήσουν τα πράγματα στο μαγαζί μας , βρίσκαμε τις κλήσεις. Όταν διαμαρτυρόμασταν στον δήμο έλεγαν «Ναι έχετε δίκιο, ναι θα σβηστούν οι κλήσεις». Οι κλήσεις μία μέρα μας ήρθαν σε πόσα περίπου 4.000€ λες και υπήρχε εκδίκηση. Έφτασα μέχρι το δήμαρχο και τηλεφωνώντας ο άνθρωπος ο οποίος δεν ήξερε φυσικά τηλεφωνώντας είπε έμαθα επειδή όντως είναι παράλογο αυτό που έγινε ενημερώθηκα ότι στα έσβησαν, ήταν σαν να δούλευαν εκδικητικά».