3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτικό έγγραφο! Ήξεραν από το 2013 για τα προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα!

Η έρευνα του εισαγγελέα για το ΟΑΚΑ και τα προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα πηγαίνει πέντε χρόνια πίσω καθώς, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, ήδη, από το 2019, οι αρμόδιοι είχαν γνώση του ζητήματος.

Από τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Alpha προκύπτει ότι, ήδη από το 2013 οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει καθώς, ο τότε υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός, τόνιζε ότι ήταν ανάγκη να συντηρηθεί το ΟΑΚΑ, ενώ επισήμαινε ότι υπήρχε έλλειψη πόρων για την ανάγκη αυτή.

Όπως φαίνεται, η κατασκευάστρια εταιρεία είχε στείλει επιστολή στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Σύμφωνα με αυτήν, από το 2004 έως το 2009 τη συντήρηση είχε η ίδια η εταιρεία. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, όμως, και επί μία 10ετία φαίνεται ότι οι απαραίτητοι έλεγχοι δε διενεργούνταν.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο η κατασκευάστρια επισήμανε την τακτική συντήρηση και τον έλεγχο των δύο στεγάστρων, λόγω της φύσης του έργου και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Κάτι τέτοιο, από το 2009 έως το 2019 δε γινόταν.

Η τεχνική μελέτη που κλείνει προσωρινά το ΟΑΚΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις την Παρασκευή.