ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άστατος ο καιρός : Ζέστη με καλοκαιρινές μπόρες – Αναλυτική πρόγνωση

Διατηρείται ο ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά και οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ. Στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις περιοχές αυτές ίσως πέσει λίγο και η θερμοκρασία.

 

 

Ειδικότερα:

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. 

Στη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη αναμένεται να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία οι λίγες νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. 

Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Αν. Αιγαίο

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλο το Αιγαίο και τα νησιά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ στις Κυκλάδες και την Κρήτη και 4-6 Μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη τοπικά θα φτάσει έως τους 34.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στα γύρω ορεινά, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία, από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.