Σίγουρα πρόκειται για τον εφιάλτη κάθε νοικοκυράς, όταν ανοίγοντας το ντουλάπι με τα τρόφιμα, ανακαλύπτει ότι κάποιο ή κάποια από αυτά που ήθελε να χρησιμοποιήσει, έχει λήξει. Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που – και με την κατάλληλη φύλαξη μέσα σε ειδικά σκεύη, δεν λήγουν ποτέ. Ας τα γνωρίσουμε μαζί:
Μέλι
Αν διατηρείτε το μέλι σε ένα καλά κλεισμένο βάζο δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, καθώς περιέχει ένα ένζυμο που αποτρέπει τη δημιουργία βακτηρίων. Το μόνο που μπορεί να συμβει είναι να κρυσταλλώσει, κάτι που διορθώνεται εύκολα μόλις το ζεστάνετε σε ένα μπεν μαρί.
Λευκό ξύδι
Εξαιτίας της μεγάλης οξύτητας που έχει το λευκό ξύδι δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα. Κι όταν λέμε ποτέ, το εννοούμε…
Αλκοόλ
Τα ποτά όπως το ουίσκι, το τζιν ή η βότκα αν διατηρηθούν σε δροσερό και στεγνό μέρος θα ζήσουν για πάντα- μέχρι να τα καταναλώσετε. Ακόμη και από τη στιγμή που θα ανοιχθούν, αν μετά από κάθε κατανάλωση τα κλείνετε και τα αποθηκεύετε σωστά, ο χρόνος ζωής τους, θα σας εκπλήξει.
Όσπρια
Ολα τα όσπρια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη και από αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία. Μόνος εχθρός τους η υγρασία, και τα… μαμούνια
Ρύζι
Ισχύει ότι και για τα όσπρια, και ακόμη περισσότερο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το έχετε σε ένα βάζο/ τάπερ που κλείνει πολύ καλά ώστε να μην μπουν μέσα μαμούνια. Το μ.ονο που χαλάει είναι το καστανό ρύζι, εξαιτίας των φυσικών ελαίων που έχει
Αλάτι
Φυσικό ορυκτό έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη φρεσκάδα του πολλά χρόνια, ή μάλλον πιο συγκεκριμένα, για πάντα. Δεν χαλάει
Ζάχαρη
Αθάνατη, όπως και το αλάτι και σε όλες της τις μορφές. Λευκή, καστανή, άχνη. Μοναδικός εχθρός της, εξωγενής παράγοντας, τα μυρμήγκια.
Στιγμιαίος καφές
Αν το σακουλάκι με τον στιγμιαίο καφέ είναι καλά κλεισμένο θα παραμείνει ανέπαφο για πολλά χρόνια. Κι ας λέει άλλα η ημερομηνία λήξης…